Domowa granola - łatwy i szybki przepis
2021-05-30
łatwy
15 min
4
Na śniadanie najlepiej sprawdzi się dawka zdrowych płatków i owoców które dostarczą energii na cały poranek. Sprawdź, jak zrobić domową granolę i ciesz się smakiem pożywnego posiłku.
SKŁADNIKI
- szklanka płatków górskich
- 500 g żurawiny
- 3 garści pestek dyni
- 2 garści pokrojonych migdałów i orzechów laskowych
- sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
- skórka otarta z 1 pomarańczy
- 3 łyżki miodu
- 125 g rozpuszczonego masła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W jednym naczyniu mieszamy wszystkie składniki
- Rozkładamy je na blasze.
- Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 45 minut tak, by całość się zarumieniła i lekko wysuszyła.
- Podajemy do śniadania razem z kawą.