Domowe krówki z nutelli, czekolady i mleka skondensowanego: tylko 3 składniki, a tyle radości!

Domowe krówki z nutelli, czekolady i mleka skondensowanego: tylko 3 składniki, a tyle radości!

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Czekoladowe krówki, które rozpływają się w ustach

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Domowe słodycze zawsze cieszą się powodzeniem. Dlatego warto wypróbować przepis na miękkie i rozpływające się w ustach krówki z nutelli i czekolady. Rozkosznie słodkie i pyszne krówki wzbudza wiele radości. 

Składniki

  • 350 g mlecznej czekolady, czyli 3,5 tabliczki

  • 150 g nutelli lub innego czekoladowo-orzechowego kremu do smarowania

  • 150 g mleka skondensowanego słodzonego

Przygotowanie krok po kroku:

  • Czekoladę posiekać, stopić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej.

  • Do rozpuszczonej czekolady dodać nutellę, wymieszać dokładnie.

  • Następnie dodać skondensowane mleko i ponownie wymieszać.

  • Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.

  • Wstawić do lodówki, chłodzić przez 2 godziny.

  • Wyjąć i pokroić w kostkę. 

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3