Bulion warzywny z lanymi kluskami: przepis na zdrową zupę idealną na zimę

Bulion warzywny z lanymi kluskami: przepis na zdrową zupę idealną na zimę

Autor Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

Bulion warzywny i kluski lane doskonale do siebie pasują.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Bulion warzywny z lanymi kluskami z pewnością nie zaszkodzi naszym żołądkom. Zupa może zasmakować nie tylko wegetarianom. Zimą nas rozgrzeje, dostarczy także cennych minerałów i witamin.

Składniki

  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 białka
  • 2 łyżki mąki
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Warzywa pokrój, zalej 4 szklankami wody. Posól i ugotuj.

  • Mąkę i białka starannie wymieszaj widelcem.

  • Warzywa odcedź, wywar ponownie zagotuj, wlej cienkim strumieniem ciasto.

  • Chwilę pogotuj, zestaw z ognia, dodaj masło i natkę.