Bulion warzywny z lanymi kluskami: przepis na zdrową zupę idealną na zimę

2021-04-01
Bulion warzywny z lanymi kluskami
Autor: Konrad Kalbarczyk Bulion warzywny i kluski lane doskonale do siebie pasują.
łatwy
20 min
4

Bulion warzywny z lanymi kluskami z pewnością nie zaszkodzi naszym żołądkom. Zupa może zasmakować nie tylko wegetarianom. Zimą nas rozgrzeje, dostarczy także cennych minerałów i witamin.

 

 

SKŁADNIKI

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera
  • 2 białka
  • 2 łyżki mąki
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Warzywa pokrój, zalej 4 szklankami wody. Posól i ugotuj.
  • Mąkę i białka starannie wymieszaj widelcem.
  • Warzywa odcedź, wywar ponownie zagotuj, wlej cienkim strumieniem ciasto.
  • Chwilę pogotuj, zestaw z ognia, dodaj masło i natkę.