Jak przygotować majonez bez jajek? Wegański przepis z diety Diamondów

2021-03-29
Jak przygotować MAJONEZ BEZ JAJEK? Podajemy wegański przepis z diety Diamondów
Autor: Shutterstock Wegański majonez na bazie roztartych migdałów to doskonała alternatywa dla tradycyjnego majonezu
łatwy
10 min
4

Aby cieszyć się smakiem majonezu, nawet jeśli nie można jeść jajek, warto skorzystać z jednego z przepisów diety Diamondów, czyli diety dwojga amerykańskich specjalistów z zakresu medycyny naturalnej. Jej zasady pozwalają schudnąć, odzyskać siłę i energię życiową.

Almonez Diamodów – co to takiego?

To produkt odpowiedni dla tych, którzy chcą się odchudzać. Jest to bowiem majonez bez jajka przygotowany z migdałów. Stąd jego nazwa Almond Mayonnaise - Migdałowy Majonez, czyli Almonez. Można go przechowywać w lodówce do tygodnia i używać do rozmaitych sałatek, kanapek, warzyw gotowanych, potraw z makaronu, ryżu i kasz.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Migdały sparzyć i obrać ze skórki, wrzucić do malaksera, dodać wodę i miksować do uzyskania konsystencji kremu.
  • Następnie dodać wyciśnięty czosnek, sól i sok z cytryny oraz pieprz, miksować dalej.
  • Następnie podczas miksowania trzeba powoli wlewać oliwę cienkim strumyczkiem.
  • Aby masa się nie zważyła, wszystkie jej składniki powinny mieć temperaturę pokojową.