Kapary dla pary. Gotuj z OLE! Konkurs z nagrodami [OGŁOSZENIE WYNIKÓW]
Redakcja Beszamel.pl oraz fundator nagród OLE! ogłasza konkurs na KAPARY DLA PARY
Kuchnia śródziemnomorska łączy w sobie tradycje wszystkich narodów żyjących w basenie Morza Śródziemnego. Bogactwo składników zawdzięcza słonecznemu, łagodnemu klimatowi i żyznej glebie tego regionu. To właśnie dzięki nim kuchnia grecka, hiszpańska i włoska obfitują w świeże warzywa, owoce i zioła. Kuchnia śródziemnomorska nie może obyć się bez oliwy, czosnku, suszonych pomidorów oraz KAPARÓW. To one są kluczowymi dodatkami wielu popularnych dań tego regionu. Kapary są wytrawne, lekko pikantne w smaku, z charakterystyczną nutą goryczki, która nadaje potrawom zdecydowanego smaku i charakteru.
Kapary uznawane są za afrodyzjak - nie tylko wybornie smakują, ale wprawiają także w doskonały nastrój.
Kapary OLE! wspaniale komponują się jako dodatek do ryb (szczególnie popularne są jako dodatek do łososia czy tuńczyka), owoców morza, sałat, past, pizzy, sosów, marynat, pieczywa – mają niezliczoną ilość zastosowań w kuchni śródziemnomorskiej. Nowością na rynku jest linia Kaparów w oleju OLE! – jedyne takie pary smaków: Kapary w oleju, Kapary w oleju z ziołami, Kapary w oleju z czosnkiem oraz Kapary w oleju z pieprzem marynowanym. Każdy wariant to wyborna, gotowa przekąska w stylu włoskiego antipasti lub hiszpańskiego tapas, którą można jeść podobnie jak oliwki.
Wierzmy, że zainspirowani tym krótkim wstępem wykażecie się kreatywnością w zgłaszanych propozycjach konkursowych.
Czekamy na Wasze autorskie przepisy na dania kuchni śródziemnomorskiej, w których wykorzystano produkty firmy OLE!
Spośród nadesłanych przepisów wybierzemy 10 autorów, których nagrodzimy pięknymi zestawami „Kapary dla Pary OLE!”. W każdym z nich znajdują się elementy niezbędne na romantyczną kolację dla dwojga: 2 słoiczki Kaparów OLE!, kieliszki oraz świeca zapachowa.
Spośród wyróżnionych przepisów jeden najlepszy opublikujemy w serwisie Beszamel.pl
Konkurs startuje 8 grudnia 2017, trwa do 15 grudnia 2017. Przepisy należy wysyłać mailem na adres: [email protected]
Na zgłoszenia czekamy 7 dni.
Listę osób nagrodzonych opublikujemy w tym tekście 20 grudnia.
[AKTUALIZACJA]
W konkursie zostało nagrodzonych 5 osób, które w sumie przysłały 12 przepisów.
Oto lista nagrodzonych (w porządku alfabetycznym):
Mateusz Krzyżanowski
Katarzyna Kuliś
Maria Surmacz
Radosław Surmacz
Stefan Surmacz
Zapoznaj się z regulaminem!