Zapiekanka z podgrzybkami: pomysł na obiad
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          średni
      
      
        
          25 min
      
      
        
          4
      
    Podgrzybki można suszyć i przyrządzać świeże. Warto wykorzystać sezon grzybowy i jak najwięcej smakować aromatycznych grzybów. Zapiekanka z podgrzybkami to świetny pomysł na szybki obiad. Podajemy łatwy przepis!
SKŁADNIKI
- 80 dag podgrzybków
 - 5 dag masła
 - 1 cebula
 - 1/2 szklanki śmietany
 - 2 dag bułki tartej
 - kawałek sera żółtego
 - sól
 - pieprz
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Grzyby oczyścić, umyć, większe pokroić, pozostałe zostawić w całości. Dusić do miękkości z masłem, obraną, pokrojoną cebulą i 2-3 łyżkami wody.
Sos odparować, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, ułożyć na półmisku do zapiekania.
Zalać śmietaną, posypać tartym żółtym serem zmieszanym ze zrumienioną bułką tartą. Wstawić do piekarnika i zapiec, aż ser się rozpuści.