Tosty z serkiem topionym i domowym pesto
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Tosty z serkiem topionym i domowym pesto to dobry pomysł na smaczną przekąskę. Poznaj przepis autorstwa aktorki Moniki Mrozowskiej!
SKŁADNIKI
- 4 plasterki sera Hochland Tost
- 8 kromek chleba razowego tostowego
- Domowe pesto: 1 ząbek czosnku
- Pęczek pietruszki
- Pęczek bazylii
- Garść pestek słonecznika
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 70 g startego parmezanu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Czosnek wyciskamy, pietruszkę i bazylię szatkujemy, a pestki delikatnie prażymy na suchej patelni.
Następnie wszystko wrzucamy do blendera, dolewamy oliwę i miksujemy.
Do zmiksowanej pasty dodajemy starty parmezan i całość dokładnie mieszamy.
Kromkę chleba smarujemy warstwą zielonego pesto. Nakładamy plasterek sera i przykrywamy drugą kromką.
Opiekamy w tosterze aż tosty się przyrumienią.