Tosty francuskie z dodatkami – ŁATWY PRZEPIS
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          średni
      
      
        
          25 min
      
      
        
          4
      
    Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia! W weekend mamy więcej czasu, by zjeść coś super – np. francuskie tosty. Poznaj przepis inspirowany hotelowym menu.
SKŁADNIKI
- 4 kromki pieczywa tostowego,
 - 1 jajko,
 - 250 ml mleka,
 - szczypta cynamonu,
 - szczypta cukru-pudru (opcjonalnie),
 - łyżeczka masła
 - dodatki: świeże owoce, np. maliny, truskawki, borówki amerykańskie, ananas, serek wiejski, serek waniliowy, miód
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do miski wlewamy mleko, dosypujemy cynamon, ewentualnie cukier puder i moczymy krótko pieczywo
 - W drugiej misce roztrzepujemy jajko i moczymy w nim już lekko wilgotne po mleku tosty.
 - Rozgrzewamy masło na patelni i układamy kromki, smażąc kilka minut, aż się zarumienią.
 - Podajemy ciepłe tak, by każdy mógł sobie ułożyć wybrane dodatki.