Przepis przywiozłam z wycieczki do Grecji. Robię w 3 minuty i jem codziennie na śniadanie
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Jogurt grecki to dobry pomysł na śniadanie. Wystarczy dodać do niego dwa składniki, aby przygotować zdrowe i smacznie śniadanie. Właśnie w ten sposób serwuje się go w Grecji. To idealny pomysł na pierwszy posiłek, który świetnie sprawdzi się podczas upalnego lata. Zobaczcie, jak Grecy jedzą jogurt na śniadanie i poznajcie prosty przepis.
Z czym jeść jogurt grecki na śniadanie?
Jeżeli zastanawiacie się, czy jogurt na śniadanie to dobry pomysł, odpowiedź na to pytanie jest prosta. Tak, jogurt to świetny pomysł na lekkie i zdrowe śniadanie. Na początek warto skorzystać z greckiego przepisu, w którym jogurt jest głównym składnikiem. Dodając do niego dwa produkty, można w ciągu kilku minut wyczarować obłędne śniadanie, które każdemu będzie smakować.
Co zrobić z jogurtu na śniadanie?
Aby przygotować śniadanie w greckim stylu, w którym główną rolę gra jogurt, potrzebne są w sumie trzy składniki. Są łatwo dostępne bez względu na porę roku. Do jogurtu greckiego dodaje się odrobinę owocowego dżemu bez cukru oraz posiekane orzechy włoskie, które są skarbnicą prozdrowotnych składników odżywczych i pozytywnie wpływają na pracę mózgu i koncentrację. Śniadanie z jogurtu greckiego można dodatkowo osłodzić odrobiną miodu.
Jak zrobić jogurt grecki na śniadanie?
Pyszny pierwszy posiłek, który popularny jest w Grecji, to świetny pomysł na rozpoczęcie dnia. Chociaż danie jest lekkie, zaspokaja głód i dodaje energii tak bardzo potrzebnej o poranku. Dodatkową zaletą tego znakomitego śniadaniowego przysmaku jest to, że sprawdzi się na diecie odchudzającej.
Przepis na jogurt na śniadanie pochodzi z Grecji. To właśnie tam podczas upałów sprawdza się idealnie. Przygotowanie miseczki z jogurtowym śniadaniem jest łatwe i zajmuje tylko kilka minut. To wyjątkowo smaczne i zdrowe śniadanie, które zachwyci wyglądem i oczaruje smakiem. Jak je zrobić?
- 1. krok – przełożenie jogurtu greckiego do miseczek
- 2. krok – dodanie dżemu owocowego
- 3. krok – posypanie składników posiekanymi orzechami włoskimi
SKŁADNIKI
- 400 g jogurtu greckiego
- 4 łyżki ulubionego dżemu owocowego bez cukru
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jogurt grecki przełożyć do miseczek.
- Na wierzch nałożyć dżem i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
- Podawać od razu na śniadanie.