Owsianka z zarodkami pszennymi i owocami
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Na śniadanie wypróbuj przepis na owsiankę z zarodkami pszennymi, pestkami i świeżymi owocami. Owsianka w takiej wersji będzie jeszcze zdrowsza i smaczniejsza. Oto sposób przygotowania.
SKŁADNIKI
- Szklanka mleka (możesz ją zastąpić napojem sojowym)
- 65 g płatków owsianych
- 15 dag wybranych owoców świeżych (banan, jabłko, gruszka), mrożonych (wyłóż je przedtem na sicie i rozmróź) lub suszonych
- Łyżeczka zarodków pszennych
- Łyżeczka pestek dyni
- Łyżeczka nasion słonecznika
- Łyżeczka miodu
- Cynamon
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Płatki owsiane wsyp do mleka, gotuj na małym ogniu kilka minut, aż owsianka zgęstnieje (mieszaj, by nie przypalić).
- Dodaj zarodki pszenne, miód i cynamon do smaku, wymieszaj.
- Owsianką napełnij miskę, dodaj pokrojone na małe kawałki owoce, posyp ziarnami słonecznika i dyni.