Owsianka April Bloomfield z miso - przepis z MasterChefa
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Zwykła owsianka już się przejadła? Wypróbuj przepis na owsiankę April Bloomfield z pastą miso zaprezentowanym w programie "MasterChef" przez Dominikę Wójciak. Oryginalny i wykwintny za razem pomysł na owsiankę sprawił, że pospolita zupa z płatkami owsianymi stała się prawdziwym rarytasem.
SKŁADNIKI
- 2/3 szklanki płatków owsianych górskich
- 2/3 szklanki kaszy owsianej
- 1,5 szklanki wody
- 1,5 szklanki mleka
- 1 łyżka jasnej pasty miso
- 3 łyżki białego maku
- 3 łyżki syropu klonowego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Połącz oba rodzaje płatków w miseczce, zalej wodą i mlekiem. Dodaj mak i zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu 20 minut.
- Pod koniec gotowania dodaj pastę miso i mieszaj dopóki się rozpuści.
- Dodaj do owsianki syrop klonowy (ilość według uznania). Dolej trochę mleka, gdyby owsianka była zbyt gęsta.