Na śniadanie przygotowuję tę jajecznicę z piekarnika. Udaje się za każdym razem

Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Pieczona feta z pomidorami już jakiś czas temu podbiła internet. I nic dziwenego, jest to naprawdę pyszne danie, które świetnie pasuje na każdą porę dnia. Jednak czy można ten przepis zmodyfikować, by był bardziej śniadaniowy? Otóż tak! Wypróbuj pieczoną jajecznice z serem feta, która nie tylko jest prosta w przygotowaniu, ale też wspaniale smakuje.
Jajecznica pieczona z fetą. Idealne śniadanie dla całej rodziny
Aromatyczne, proste w przygotowaniu i proste. Pieczona jajecznica z fetą sprawdzi się na każdy dzień tygodnia. Przygotujemy ją w zaledwie kilku krokach, a to naprawdę przepyszny sposób na ciekawe śniadanie. Sposób przygotowania może przypominać popularną pieczoną fetę z pomidorami.
A co najlepsze, możemy łatwo modyfikować nasze danie. Świetnie sprawdzi się dodatek najróżniejszych warzyw jak na przykład pomidorów, papryki czy pieczarek. Wystarczy je pokroić i dorzucić do dania przed pieczeniem.
Jeśli chcemy możemy również zamienić fetę na ser kozi, dzięki temu nasze danie będzie miało naprawdę ciekawy smak. Bez problemu możemy dorzucić do naszej jajecznicy również trochę mięsa. Świetnie sprawdzi się dodatek boczku czy szynki.
Tak przygotowane jajka to wspaniały i prosty sposób na śniadanie. Możemy bez problemu podawać je na przykład na tortilli czy kanapce. Świetnie sprawdzą się również z dodatkiem świeżych warzyw. Jeśli szukasz szybkiego i prostego sposobu na śniadanie dla całej rodziny, ten przepis sprawdzi się doskonale.
SKŁADNIKI
- 9 jajek
- kostka sera feta
- sól i pieprz
- 3 łyżki oliwy
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W naczyniu żaroodpornym układamy na środku kostkę sera feta.
- Dookoła wbijamy nasze jajka.
- Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Fetę polewamy oliwą z oliwek.
- Całość pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
- Kiedy będzie gotowe, wyciągamy.
- Za pomocą widelca dokładnie mieszamy jajka i fetę.