Obłędnie chrupka surówka z ogórka i kalarepki
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Niezwykle świeża w smaku surówka z ogórka i kalarepki to propozycja idealna dla wielbicieli chrupkich sałatek. Dodatek szczypiorku i koperku to nie tylko lepszy smak, ale więcej witamin i antyoksydantów.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was:
Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 ogórek wężowy
- 2 kalarepki
- 1 mały pęczek szczypiorku
- 1 mały pęczek koperku
- 150 ml jogurtu
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jogurt wymieszać z cukrem, solą i pieprzem. Odstawić.
- Ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub posiekać w słupki.
- Kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub posiekać w słupki.
- Szczypiorek i koperek posiekać drobno.
- W misce wymieszać ogórka, kalarepę, zieleninę.
- Dodać jogurt i ponownie wymieszać.
- Podawać od razu.