Smaczna surówka z jarmużu z jajkiem i rzeżuchą
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Jarmuż i rzeżucha to para, która tworzy prawdziwą bombę witaminową. Pyszna surówka z jarmużu z jajkiem i rzeżuchą dostarczy organizmowi wielu składników odżywczych.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 250 g jarmużu
- 2 winne jabłka
- 1 jajko na twardo
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- cukier
- 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jarmuż umyć, oczyścić z twardych włókien i drobno poszatkować. Jabłka i jajko pokroić w kosteczkę.
- Majonez wymieszać z musztardą, solą i cukrem. Jarmuż wymieszać z jabłkiem i polać majonezem.
- Posypać siekanym jajkiem i rzeżuchą.