Roladki ze świeżego ogórka z fetą i warzywami
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Roladki ze świeżego ogórka z fetą i warzywami to pyszna przekąska dla każdego. Świetnie prezentują się na półmisku i jeszcze lepiej smakują. Można eksperymentować ze smakiem i zamiast czarnych oliwek i czerwonej papryki, dodać rzodkiewki i świeżego ogórka z odrobiną czosnku. Wykonanie ułatwi instrukcja w zdjęciach krok po kroku.
Roladki krok po kroku
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 2 długie ogórki wężowe
- 250 g sera feta
- 150 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki posiekanych oliwek czarnych
- 2 łyżki posiekanej papryki czerwonej
- 2 łyżki natki pietruszki
- czarny pieprz do smaku
- pół garści szczypiorku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ogórki pokroić za pomocą noża rowkowe na długie paski.
- Ser feta rozdrobnić w misce, dodać jogurt i dobrze wymieszać.
- Dodać do masy serowej pokrojone oliwki, posiekaną paprykę, natkę pietruszki i sporo świeżo zmielonego pieprzu.
- Wszystko razem dobrze wymieszać.
- Na każdym pasku ogórka układać łyżkę masy serowej i zwijać roladki.
- Każdą roladkę związać szczypiorkiem.
- Na pół godziny odstawić do lodówki. Podawać schłodzone.