Wielka Uczta Warszawska powraca! Kolejna edycja już w lutym!
Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się już w pierwszy weekend lutego!
Popularna formuła spędzania czasu przy jedzeniu i kulturalnego biesiadowania, wykraczającego poza samo spożywanie i kupowanie, doskonale znana z europejskich stolic i śródziemnomorskich miasteczek zawitała do kraju nad Wisłą.
Centrum Praskie Koneser (Plac Konesera 2, Praga-Północ) ponownie zaprasza wszystkich mieszkańców stolicy (i nie tylko) na Wielką Ucztę Warszawską.
– Trzecia edycja wydarzenia będzie zimową biesiadą, która „rozgrzeje żołądki i zmysły”. Po raz kolejny zasiądziemy przy najdłuższym stole w mieście i spróbujemy dań z całego świata. Ucztujący w teorii i praktyce poznają kuchnię międzynarodową m.in. kuchnię japońską, tajską, wietnamską, hiszpańską, arabską, specjały tradycji staropolskiej – opowiada Marta Głogowska, organizator.
Podczas Wielkiej Uczty spotkamy wystawców specjalizujących się w przyrządzaniu mięsa jak i Ci zajmujących się kuchnią wegetariańską i wegańską. Zadowoleni powinni być również miłośnicy słodyczy i kawy. Nie samym jedzeniem człowiek żyje, Wielka Uczta to również procenty.
Organizatorzy imprezy zapowiadają też wiele dodatkowych atrakcji.
Na dzieci czekają warsztaty DIY z przyozdabiania „chlebaków” i fartuchów kuchennych naprasowankami, plecenie wianków i bukietów, upcyclingowe warsztaty z bohaterami książek i zajęcia z pszczelarstwa.
– W programie livecookingi z najpyszniejszych kuchni świata m.in.: jak nie wyrzucać pieniędzy i jedzenia – kuchnia zero waste Jagny Niedzielskiej, jak gotować wspólnie z dzieckiem – Agata Gwiazdowska , rekonstrukcyjno-progresywna kuchnia polska Dawida Budzicha, metody parzenia kawy kuloodpornej, tajniki i moc kuchni ajurwedyjskiej – wymienia Marta.
Wielka Uczta Warszawska
Ponad 70 gastronomów, targ spożywczy
Wydarzenie FB: https://www.facebook.com/events/795218664259590/
Brzmi smacznie, koniecznie już zarezerwujcie ten weekend!
Kiedy: 1–2 lutego 12:00-20:00
Gdzie: Centrum Praskie Koneser, Plac Konesera 2