Kochamy Desery! Nowe desery lodowe w ofercie marki Grycan
Tej wiosny właściciele marki Grycan – Lody od pokoleń zapraszają do lodziarnio-kawiarni na desery lodowe. Wszystkie przygotowywane na indywidualne zamówienie z lodów i sorbetów z owoców produkowanych rzemieślniczymi metodami. Chrupiące rurki waflowe, maślane „kocie ciasteczka”, bezy, bita śmietana oraz polewy pochodzą z własnych pracowni cukierniczych lub lodziarnio-kawiarni i stanowią smakowite dopełnienie lodowych kompozycji.
– Kochamy desery lodowe i wiemy, że nasi goście także za nimi przepadają! W badaniu konsumenckim zapytaliśmy stałych bywalców lodziarnio-kawiarni przy jakiej okazji najchętniej sięgają po nasze lodowe kompozycje. Sukces w pracy, gorszy dzień, udane zakupy, potrzeba poprawienia sobie humoru, dobra ocena, którą dziecko przyniosło ze szkoły, czy też gorsza, niż się spodziewało – okazało się, że każdy powód jest dobry, aby nagrodzić się lub pocieszyć naszym deserem lodowym. – mówi Małgorzata Grycan – współwłaścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń. – Takie opinie niezwykle nas cieszą, tym bardziej, że w tym roku stawiamy właśnie na desery lodowe.
W menu lodziarnio-kawiarni znalazły się cztery nowe propozycje: Deser Malinowe Brownie, Deser Mango, Deser Pistacjowy oraz Deser Bakaliowy. Wszystkie od podstaw przygotowywane z lodów produkowanych rzemieślniczymi metodami według tradycyjnych receptur.
Deser Malinowe Brownie to połączenie trzech kulek lodów – czekoladowych, stracciatella i sorbetu z malin skomponowanych z gorącym, obłędnie czekoladowym ciastkiem brownie własnej produkcji. Kompozycję dopełnia bita śmietana, przygotowywany na miejscu w lodziarnio-kawiarni sos z malin, oraz chrupiąca waflowa rurka wypiekana i ręcznie zwijana we własnej pracowni cukierniczej.
Deser Mango to słoneczne połączenie sorbetu z mango i lodów śmietankowych z musem z niezwykle słodkiej odmiany mango Alfonso, plastrami banana, bitą śmietaną i maślanym „kocim ciasteczkiem” przygotowywanym ręcznie na bazie tej samej rodzinnej receptury, którą stosował ojciec Elżbiety Grycan jako szef pracowni cukierniczej Hotelu Bristol.
Nowy Deser Bakaliowy to kompozycja jednych z najchętniej wybieranych przez gości lodziarnio-kawiarni lodów bakaliowych i lodów czekoladowych z ubijaną na miejscu, puszystą i słodką bitą śmietaną oraz polewą czekoladową. Całość udekorowana została bezami kawowymi wypiekanymi we własnej pracowni cukierniczej.
Deser Pistacjowy łączy aromatyczne lody pistacjowe i doskonale podkreślającą ich smak, kulkę lodów czekoladowych. Kompozycja udekorowana jest puszystą i słodką bitą śmietaną, polewą czekoladową oraz pistacjami. Dekorację uzupełniają chrupiące bezy własnej produkcji.
Jakość, tradycja i rzemiosło cukiernicze stoją za marką Grycan – Lody od pokoleń od początku jej istnienia. Lody produkowane w podwarszawskiej fabryce w Majdanie powstają zgodnie ze sprawdzonymi recepturami, przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Sekretem marki są najwyższej jakości składniki: śmietanka kremówka 30%, żółtka jaj, cukier oraz pieczołowicie przygotowywane dodatki: kupowane w szczycie dojrzałości, ręcznie obierane i krojone owoce, starannie wyselekcjonowane bakalie, czy ręcznie siekana czekolada deserowa. Tak przygotowane lody i sorbety z owoców są podstawą wszystkich deserów lodowych dostępnych w menu lodziarnio-kawiarni Grycan – Lody od pokoleń.
Marka Grycan – Lody od pokoleń jest obecna na polskim rynku od 2004 r. W ciągu niemal 14 lat istnienia firma Grycan rozwinęła największą rodzinną sieć lodziarnio-kawiarni firmowych nie tylko w Polsce, ale i w Europie. Obecnie liczy już ponad 150 lokali. Oferta marki Grycan zawiera ponad 60 różnych smaków lodów, zarówno tych na bazie śmietanki kremówki, jogurtu naturalnego jak i sorbetów z owoców oraz wybór kilkudziesięciu kompozycji deserów lodowych. Ponadto w sprzedaży detalicznej znajdują się familijne lody tradycyjne w opakowaniach 1100 ml, 900 ml i 500 ml, sorbety w opakowaniach 500 ml, lody jogurtowe w opakowaniach 500 ml oraz lody impulsowe w kubeczku 125 ml z dołączoną łyżeczką. Menu lodziarnio-kawiarni obejmuje również domowe ciasta i torty, rurki z bitą śmietaną, torty lodowo-bezowe, świeżo wyciskane soki i koktajle owocowe oraz kawę parzoną z wyjątkowej, włoskiej mieszanki, wybranej osobiście przez właścicieli. Marka Grycan to dzieło życia Elżbiety i Zbigniewa Grycanów, które stworzyli czerpiąc wiedzę z własnych doświadczeń, tradycji cukierniczych swoich rodzin i zachowanych receptur Lodów od Pokoleń. Dziś firmę prowadzą wspólnie z córką Małgorzatą i przy wsparciu drugiej córki – Magdaleny.
Firma Grycan – Lody od pokoleń jest liderem rynku lodów familijnych w Polsce.
Lody Grycan to wyjątkowy smak i najwyższa jakość, którą gwarantuje sam Zbigniew Grycan. Tworzone z poszanowaniem tradycji przekazywanej w rodzinie Grycanów z pokolenia na pokolenie.