II edycja Festiwalu Wypieków marek Delecta i Bakalland

2016-09-28 15:27

Słodkie wypieki są kochane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. W kuchni polskiej nie brakuje ciekawych receptur – tym bardziej w regionach, które przemierzali David Gaboriaud i Jerzy Nogal. Zwieńczeniem kulinarnych wojaży jest "Wielka księga z wypiekami. Prosto z serc polskich regionów", którą warto się zainteresować z okazji II Festiwalu Wypieków.

II edycja Festiwalu Wypieków marek Delecta i Bakalland
Autor: materiały prasowe "Wielka księga z wypiekami" to zbiór regionalnych receptur na polskie słodkości

David Gaboriaud, jeden z najzdolniejszych szefów kuchni młodego pokolenia, a także Jerzy Nogal, kucharz i cukiernik, przemierzali Polskę w poszukiwaniu oryginalnych regionalnych receptur na słodkie wypieki. Inspiracje znaleźli m.in. na Podhalu, Śląsku, Kaszubach, Warmii i Mazurach. Przepisy znalazły się w okolicznościowej publikacji "Wielka księga z wypiekami. Prosto z serc polskich regionów".

Jak można zdobyć książkę? Wystarczy kupić jeden z produktów Delecty lub Bakallandu. A więcej szczegółów znajdziesz na opakowaniach lub na fanpage'ach wspomnianych marek.

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE