Roladki drobiowe z kabanosem
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Roladki drobiowe z kabanosem to miła odmiana świątecznego obiadu. Zaskakujące nadzienie oraz bekon, w które się je zawija, nadają potrawie dymny aromat wędzonki. To zaskakujące smakiem eleganckie danie, które może uświetnić każde rodzinne spotkanie.
SKŁADNIKI
- 2 filety z kurczaka
- 2 kabanosy
- 8 cienkich plastrów boczku
- 50 g żółtego sera startego
- 1 łyżeczka tymianku
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Każdy filet przeciąć wzdłuż na 4 plastry. Lekko zbić tłuczkiem, żeby wyrównać grubość.
- Mięso przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
- Kabanosy pokroić na odcinki długości 10 cm.
- Na każdym plastrze mięsa układać po kawałku kabanosa, posypać serem. Zawinąć plastry w ciasne roladki i owinąć bekonem.
- Roladki usmażyć na oleju, rumieniąc z każdej strony.