Roladki drobiowe z kabanosem

2021-03-29
Roladki drobiowe z kabanosem
Autor: Shutterstock
łatwy
30 min
4

Roladki drobiowe z kabanosem to miła odmiana świątecznego obiadu. Zaskakujące nadzienie oraz bekon, w które się je zawija, nadają potrawie dymny aromat wędzonki. To zaskakujące smakiem eleganckie danie, które może uświetnić każde rodzinne spotkanie. 

SKŁADNIKI

  • 2 filety z kurczaka 
  • 2 kabanosy
  • 8 cienkich plastrów boczku
  • 50 g żółtego sera startego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Każdy filet przeciąć wzdłuż na 4 plastry. Lekko zbić tłuczkiem, żeby wyrównać grubość. 
  • Mięso przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. 
  • Kabanosy pokroić na odcinki długości 10 cm.
  • Na każdym plastrze mięsa układać po kawałku kabanosa, posypać serem. Zawinąć plastry w ciasne roladki i owinąć bekonem. 
  • Roladki usmażyć na oleju, rumieniąc z każdej strony.
  •  
Redakcja
więcej