Fantastyczne żeberka wieprzowe pieczone w keczupie
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Fantastyczne żeberka wieprzowe pieczone w keczupie, a wcześniej w nim marynowane są soczyste i pyszne. Składniki marynaty wpływają na szybkość pieczenia i ostateczny smak dania. Nie trzeba ich doglądać i smarować marynatą, wystarczy przyprawić, odstawić na kilka godzin, a potem upiec i gotowe. Wypróbuj ten przepis jeszcze dziś!
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1,5 kg żeberek wieprzowych
- 5 łyżek keczupu
- 4 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka miodu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wymieszać keczup z sosem sojowym, majonezem, musztardą i miodem.
- Żeberka pokroić na kawałki po 1 kostce każdy. Zalać marynatą z keczupu i wstawić do lodówki na 6-8 godzin.
- Żeberka wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec około 1 godziny.