Proste ciasto ananasowo-kokosowe - egotyczny smak lata
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Proste ciasto ananasowo-kokosowe najlepiej smakuje w wakacje. Jego smak kojarzy się z radością, wolnością i beztroską. Z wypoczynkiem w tropikach, egzotycznymi wakacjami i drinkiem z parasolką.
SKŁADNIKI
- 1 puszka ananasów w plastrach
- 150 g masła
- 150 g cukru
- 3 jajka
- 150 g mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 3 łyżki wiórków kokosowych
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Masło utrzeć na puszystą masę, po czym dodać do niego kolejno cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i 3 łyżki wiórków.
- Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować tłuszczem i przelać do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć krążki ananasa.
- Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piec 25 min. Wyjąć z piekarnika i formy, przestudzić.