Śledzie po kaszubsku: jak zrobić? Dobry przepis!

Śledzie po kaszubsku: jak zrobić? Dobry przepis!

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Śledzie po kaszubsku w sosie pomidorowym mają wielu amatorów

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Śledź po kaszubsku zyskał uznanie nie tylko w regionie, ale i całej Polsce. Dzisiaj wiele osób nie wyobraża sobie odświętnego stołu bez takiej rybki. Jak zrobić śledzia po kaszubsku? Podajemy dobry przepis.

 

 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wymoczone filety pokroić w kawałki. Jak moczyć śledzie piszemy tutaj.

  • Na rozgrzanym oleju zaszklić cebule i po dodaniu cukru chwilę smażyć. Wlać ocet, dodać liście laurowe, ziele angielskie, słodką paprykę i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i dusić kilka minut.

  • Po wystudzeniu kłaść kawałki filetów i przekładać je sosem. Warto wiedzieć, że śledzie po kaszubsku najlepiej smakują na drugi, a nawet trzeci dzień!

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,9