Racuszki z bananami

2021-03-29
Racuszki z bananami
Autor: Shutterstock Racuszki z bananami to znakomita propozycja na śniadanie.
łatwy
20 min
4

Racuszki z bananami sprawdza się zarówno na podwieczorek, jak i słodkie śniadanie. Są delikatne, słodkie, z lekką cynamonową nutą. Po prostu pyszne.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 dojrzale banany
  • 2 szklanki oleju
  •  
  • Posypka:
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki cukru
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka utrzeć mikserem, dodać do nich przesianą mąkę, cukier i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
  • Banany rozgnieść widelcem i dodać do ciasta, wymieszać.
  • Ciasto wykładać niewielkimi porcjami na rozgrzany olej i smażyć na rumiano.
  • Cukier zmieszać z cynamonem i posypać nim placki.