Chrupka surówka z kalarepy, jabłka i marchwi w jogurtowym sosie
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Lubicie chrupiące surówki? Jeśli tak, to ten przepis was ucieszy. Chrupka surówka z kalarepy, jabłka i marchwi w jogurtowym sosie to doskonała porcja warzyw i owoców. Samo zdrowie!
Przepis opracowały i przetestowały dla Was:
Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 2 kalarepki
- 2 marchewki
- 2 jabłka
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml majonezu
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jogurt wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić.
- Warzywa i owoce obrać i zetrzeć na długie strużyny.
- Wszystko wymieszać razem.
- Podawać od razu, ewentualnie posypać natką pietruszki.