Domowe krakersiki z serkiem topionym - pyszna przegryzka za grosze
Racuszki z bananami

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Racuszki z bananami to znakomita propozycja na śniadanie.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 8 OSÓB
Racuszki z bananami sprawdza się zarówno na podwieczorek, jak i słodkie śniadanie. Są delikatne, słodkie, z lekką cynamonową nutą. Po prostu pyszne.
Składniki
1 szklanka mąki
3 łyżki cukru
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 dojrzale banany
2 szklanki oleju
Posypka:
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki cukru
Przygotowanie krok po kroku:
Jajka utrzeć mikserem, dodać do nich przesianą mąkę, cukier i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Banany rozgnieść widelcem i dodać do ciasta, wymieszać.
Ciasto wykładać niewielkimi porcjami na rozgrzany olej i smażyć na rumiano.
Cukier zmieszać z cynamonem i posypać nim placki.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska