Racuszki z bananami

Racuszki z bananami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Racuszki z bananami to znakomita propozycja na śniadanie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Racuszki z bananami sprawdza się zarówno na podwieczorek, jak i słodkie śniadanie. Są delikatne, słodkie, z lekką cynamonową nutą. Po prostu pyszne.

Składniki

  • 1 szklanka mąki

  • 3 łyżki cukru

  • 2 jajka

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 4 dojrzale banany

  • 2 szklanki oleju

  •  

  • Posypka:

  • 1 łyżeczka cynamonu

  • 2 łyżki cukru

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka utrzeć mikserem, dodać do nich przesianą mąkę, cukier i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.

  • Banany rozgnieść widelcem i dodać do ciasta, wymieszać.

  • Ciasto wykładać niewielkimi porcjami na rozgrzany olej i smażyć na rumiano.

  • Cukier zmieszać z cynamonem i posypać nim placki.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,3