Racuszki z bananami
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Racuszki z bananami sprawdza się zarówno na podwieczorek, jak i słodkie śniadanie. Są delikatne, słodkie, z lekką cynamonową nutą. Po prostu pyszne.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 szklanka mąki
- 3 łyżki cukru
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 dojrzale banany
- 2 szklanki oleju
- Posypka:
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki cukru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka utrzeć mikserem, dodać do nich przesianą mąkę, cukier i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
- Banany rozgnieść widelcem i dodać do ciasta, wymieszać.
- Ciasto wykładać niewielkimi porcjami na rozgrzany olej i smażyć na rumiano.
- Cukier zmieszać z cynamonem i posypać nim placki.