Puszysty placek omletowy z pieczarkami i pomidorami

Puszysty placek omletowy z pieczarkami i pomidorami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Puszysty placek omletowy z pieczarkami i pomidorami to propozycja na obiad lub ciepłą kolację.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Puszysty placek omletowy z pieczarkami i pomidorami to pomysł na szybki obiad, lunch lub ciepłą kolację. Puszyste jajeczne cisto świetnie komponuje się z aromatycznymi duszonymi pieczarkami i soczystymi świeżymi pomidorami.

Składniki

  • 50 g pieczarek

  • 1 cebula

  • 2 łyżki masła

  • 4 jajka

  • 4 łyżki mąki

  • 1/2 szklanki mleka

  • rozmaryn

  • 2 pomidory

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na maśle, dodać pieczarki, podsmażyć na złoto, posolić.

  • Oddzielić białka od żółtek, żółtka rozkłócić z mlekiem, a białka ubić na sztywno. Wymieszać delikatnie z mąką i rozmarynem.

  • Na maśle usmażyć 4 placki. Ułożyć na nich pieczarki i plastry pomidorów, złożyć na pół.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,9