Cynamonowo-waniliowe racuszki z gotowanego ryżu

Cynamonowo-waniliowe racuszki z gotowanego ryżu

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Cynamonowo-waniliowe racuszki z ryżu to pomysł na pyszne śniadanie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Cynamonowo-waniliowe racuszki z ryżu to przepis wart uwagi zwłaszcza wtedy, gdy zostanie ci ryż z obiadu. Znakomicie nada się on do przygotowania śniadania na następny dzień. Wykorzystasz resztki, a rodzina będzie z pewnością zadowolona z pysznego śniadania.

Składniki

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu

  • 2 jajka

  • 2 łyżki cukru

  • 1 szklanka mleka

  • 1 szklanka mąki

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczeia

  • cynamon

  • cukier wanilinowy

  • olej do smażenia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Z jaj, mąki, cukru i proszku do pieczenia przygotować ciasto i dodać do niego ugotowany ryż.

  • Rozgrzać tłuszcz na patelni i kłaść na nim racuchy łyżką, usmażyć z obu stron na złoto.

  • Posypać cukrem wanilinowym i cynamonem.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

 

Zobacz, gdzie warto iść do sklepu i co kupić:

Ocena: 2,3