Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej

Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej podawana z ziemniakami i zaprawiana śmietaną. Najprostsza na świecie i najsmaczniejsza zupka obiadowa lubiana przez wszystkich.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Skrzydełka zalać zimną woda i podgotować, a następnie dołożyć do garnka pokrojoną włoszczyznę  i przyprawy. Gotować  20 min.

  • Umytą fasolkę szparagową pokroić na kawałki i wrzucić do wywaru, gotować 10 minut.

  • Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotować do miękkości.

  • Gotową już zupę zaprawić kwaśną śmietaną. Na końcu dodać posiekany świeży koperek.

Ocena: 2,8