Sałatka ze szparagami i serem feta z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Sałatka ze szparagami i serem feta to hit letniego sezonu. Jest znakomita w smaku, dostarcza wielu składników odżywczych, może stanowić lekkie danie główne. Porcja dostarcza 280 kcal. Przepis przygotowała poradnia Dietetyczna Dietosfera.
SKŁADNIKI
- 5 szparagów
- 1 garść rukoli
- 30 g sera feta
- 3 - 4 szt. suszonych pomidorów
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka nasion słonecznika
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Od szparagów ułamać zdrewniałe końcówki, gotować w osolonej wodzie (na stojąco) około na 8 – 9 min.
- Rukolę wymieszać z pokrojonym serem feta, pomidorami suszonymi oraz oliwą.
- Szparagi po wystygnięciu pokroić i dodać do sałatki.
- Ziarna słonecznika uprażyć i posypać sałatkę.
- Doprawić szczyptą soli i pieprzu.