Poncz owocowy: przepis Jacka
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Poncz owocowy to idealny napój alkoholowy na letnie przyjęcie. Chłodny, niskoalkoholowy, witaminowy. Wypróbujcie przepis Jacka na letni poncz z owocami.
SKŁADNIKI
- 0,7 l białego wermutu
- 100 ml białego rumu
- 1 l soku pomarańczowego
- 250 ml syropu malinowego
- 1 puszka brzoskwini razem z sokiem
- dowolne owoce ( banan, truskawki, kiwi, jabłka )
- lód
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Poncz najlepiej przygotować kilka godzin wcześniej, tak aby owoce mogły się nasączyć, wtedy wrażenia smakowe będą o wiele lepsze.
- Pokrój w kostkę wszystkie owoce i umieść je w misie na poncz, wlej sok z brzoskwiń i pomarańczowy, syrop malinowy oraz alkohole. Dobrze, jeśli wszystko było wcześniej schłodzone.
- Tak przygotowany poncz umieść w lodówce, a przed podaniem dodaj lód.