Makaron z wędzonym łososiem - prosty przepis
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Makaron z wędzonym łososiem do idealna potrawa dla osób dbających o linię. Łosoś dostarcza organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych, białka, a makaron węglowodanów. Całość zaś smakuje wyśmienicie. Dowiedz się, jak przygotować makaron z wędzonym łososiem
SKŁADNIKI
- 80 g suchego makaronu
- 150 ml śmietanki kremówki
- garść rukoli, opłukanej i bez twardych łodyżek
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- starta skórka z 1/2 cytryny
- 90 g wędzonego łososia, pokrojonego w paski
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makaron ugotować al dente. Odcedzić, zachowując około 1/3 szklanki wody, w której gotował się makaron.
- Makaron włożyć z powrotem do garnka i ustawić go na wolnym ogniu.
- Dodać śmietankę kremówkę, skórkę z cytryny oraz kilka łyżek wody, w której gotował się makaron.
- Wymieszać i zdjąć z ognia. Dodać łososia oraz rukolę, wymieszać i dodać więcej wody gdyby sos był za gęsty.
- Doprawić i zaraz podawać.