Twarożkowy biszkopt na rodzinny podwieczorek
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Twarożkowy biszkopt to doskonały deser na rodzinny podwieczorek. Proszkowe ciasto z dodatkiem twarogu jest łatwe w przygotowaniu. Świetnie smakuje do filiżanki kawy lub herbaty.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 200 g twarogu, trzykrotnie mielonego
- 2 jajka
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki masła
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- cukier puder do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do twarogu dodać jajka, śmietanę, rozpuszczone masło, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
- Wymieszać wszystkie składniki na jednolitą masę za pomocą miksera ręcznego.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40-50 minut.
- Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.