Rolada biszkoptowa z musem jabłkowym - efektowna i prosta do zrobienia
Kefirowe racuszki z dżemem - łatwy przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Kefirowe racuszki z dżemem na śniadanie lub podwieczorek.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Takie placki przygotujesz ekspresowo, zanim głodna gromadka przybiegnie z podwórka. Smaczne, puszyste i chrupiące - takie są kefirowe racuszki.
Składniki
400 kefiru
1 jajko
1,5 szklanki mąki
1 łyżka cukru waniliowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
olej do smażenia
Przygotowanie krok po kroku:
Wymieszać w misce kefir, cukier waniliowy, jajko i szczyptę soli.
Rozgrzać olej na patelni i nakładać łyżką porcje ciasta.
Placki smażyć na złoto z obu stron. Podawać posmarowane dżemem.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska i Anna Szubińska