Ciasto PATRIOTKA bez pieczenia - przepis na deser w biało-czerwonych barwach

Ciasto PATRIOTKA bez pieczenia - przepis na deser w biało-czerwonych barwach

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ciasto patriotka - kolory narodowe na talerzu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Ciasto patriotka to idealny deser do podania w narodowe święta. Jest nie tylko pyszne, ale cieszy też oczy biało-czerwonymi kolorami naszej państwowej flagi.

Składniki

  • 1 duża paczka sucharków 300g

    1 paczka płatków migdałowych

    1 krem czekoladowy 400 g

  • 40 ml śmietany 30 %

  • 2 cukry waniliowe

  • 4 serki naturalne

  • 3 galaretki wiśniowe

  • wiśnie wypestkowane (mogą być mrożone)

Przygotowanie krok po kroku:

  • Sucharki zmielić i połączyć z kremem czekoladowym, a następnie wyłożyć na blachę.

  • Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodać serki.

  • Gotową masę wyłożyć na sucharkowy spód.

  • Na śmietanę wyłożyć wiśnie i płatki migdałowe.

  • Galaretki wymieszać z mniejszą ilością wody niż w przepisie na opakowaniu.

  • Gęstniejącą galaretkę wylać na wiśnie. Schłodzić.

Ocena: 3,3