Włoskie faworki - bosko lekkie ciasteczka karnawałowe
Ciasto PATRIOTKA bez pieczenia - przepis na deser w biało-czerwonych barwach

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Ciasto patriotka - kolory narodowe na talerzu.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 35 MINUT
Porcja dla: 8 OSÓB
Ciasto patriotka to idealny deser do podania w narodowe święta. Jest nie tylko pyszne, ale cieszy też oczy biało-czerwonymi kolorami naszej państwowej flagi.
Składniki
1 duża paczka sucharków 300g
1 paczka płatków migdałowych
1 krem czekoladowy 400 g40 ml śmietany 30 %
2 cukry waniliowe
4 serki naturalne
3 galaretki wiśniowe
wiśnie wypestkowane (mogą być mrożone)
Przygotowanie krok po kroku:
Sucharki zmielić i połączyć z kremem czekoladowym, a następnie wyłożyć na blachę.
Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodać serki.
Gotową masę wyłożyć na sucharkowy spód.
Na śmietanę wyłożyć wiśnie i płatki migdałowe.
Galaretki wymieszać z mniejszą ilością wody niż w przepisie na opakowaniu.
Gęstniejącą galaretkę wylać na wiśnie. Schłodzić.