Makaron z tuńczykiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Makaron z tuńczykiem to świetny obiad, który można przygotować w 15 minut, czyli tyle czasu, ile gotuje się makaron. Podany przepis pochodzi z menu programu beszamel.pl DIETETYCZNIE i został przygotowany dla nas przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Jedna porcja ma 350 kcal.
SKŁADNIKI
- 30 g suchego makaronu pszennego
- 70 g tuńczyka w sosie własnym
- 1 żabek czosnku
- 1 łyżka oliwy/oleju
- 5 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka pestek dyni
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (al dente).
- Czosnek posiekać. Podsmażyć do na łyżce oliwy.
- Następnie dodać na patelnię tuńczyka. Podsmażać kilka minut.
- Połączyć makaron z tuńczykiem, przystroić danie pomidorkami i wcześniej uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.