Czekoladowy salceson z jabłkami
2021-03-29

łatwy
60 min
4
Dla miłośników jabłek mamy coś specjalnego. Niech nazwa Was nie zmyli. Salceson to nie tylko wyrób mięsny. Może to być idealny pomysł na deser – bezmięsny oczywiście. Jak przygotować czekoladowy salceson z jabłkami? To proste!
SKŁADNIKI
- 4 jaja
- 1 szklanka cukru
- 200 ml oleju
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
- 4 łyżki kakao
- 7 jabłek ze skórką
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie składniki ciasta oprócz jabłek dokładnie mieszany
- Gotowe ciasto przekładamy na formę.
- Jabłka kroimy na kawałki i dodajemy do ciasta.
- Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 st. C.