Bananowa babeczka z mikrofali: przepis na ciasto w kubku

Bananowa babeczka z mikrofali: przepis na ciasto w kubku

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Bananowe ciasto można przygotować w każdym naczyniu przeznaczonym do użytku w mikrofalówce

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Bananowa babeczka z mikrofali to kubek pełen słodyczy tylko dla ciebie. Ten łatwy przepis na pyszne ciasto w kubku zachwyci singli. Taka mała rzecz, a cieszy!

Składniki

  • 3 łyżki mąki pszennej zwykłej lub pełnoziarnistej

  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

  • ¼ łyżeczki zmielonego cynamonu

  • 1 szczypta soli

  • ½ banana

  • 2 łyżeczki miodu (syropu klonowego lub agawy)

  • 2 ½ łyżki mleka

  • 1 łyżka rodzynek lub okruchów czekolady (ewentualnie)

Przygotowanie krok po kroku:

  • W bezpiecznym kubku przeznaczonym do użytku w mikrofalówce rozgnieść banana widelcem.

  • Dodać resztę składników i mieszać razem, aż do uzyskania jednorodnego ciasta. Następnie dodać rodzynki lub czekoladę.

  • Wstawić do mikrofalówki i gotować na najwyższym poziomie od 45 sekund do 1 minuty lub do momentu, gdy ciasto się upiecze.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,0