Comber z królika na melonowym carpaccio: przepis
2021-03-29

średni
30 min
4
Comber z królika to pyszne danie, które swoją lekkością i aromatem zachwyci wszystkich. Doskonale komponuje się z melonowym carpaccio. Sprawdź, jak przygotować ten niezwykły przysmak.
SKŁADNIKI
- 300g combra z królika
- 1/2 melona
- 50 g gorzkiej czekolady
- 100g śmietanki 18%
- 50 ml brandy
- 2 łyżki oliwy
- chili
- pieprz kolorowy
- rozmaryn
- sól morska
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso z królika dopraw solą, pieprzem kolorowym, rozmarynem, odstaw na 2 godz.
- Czekoladę rozpuść w śmietance, dodaj łyżeczkę chili, brandy, gotuj kilka minut do uzyskania konsystencji sosu.
- Pod koniec doprawi kolorowym pieprzem i morską solą.
- Królika smaż kilkanaście minut na ryflowanej patelni.
- Podawaj na cienkich plastrach melona.