Magda Gessler - najlepsze przepisy
Przepisy Magdy Gessler, które najchętniej czytają i przyrządzają czytelnicy Beszamel.pl
Miejsce 15: Kugel - przepis Magdy Gessler na babkę ziemniaczaną
Kugel ziemniaczany Magdy Gessler to niesamowicie łatwy i pyszny przepis na babkę ziemniaczaną. Tą tradycyjną żydowską potrawą Magda Gessler uratowała kolejną restaurację w programie „Kuchenne rewolucje” PRZEPIS >
Miejsce 14: Kotlety jajeczne wg Magdy Gessler z Baru Agata w Gorzowie Wielkopolskim
Kotlety jajeczne to stała pozycja barów mlecznych. Magda Gessler dokonała kuchennych rewolucji w barze Agata w Gorzowie Wielkopolskim i ogłosiła całej Polsce, że to najlepszy bar mleczny w kraju. Delikatne, rozpływające się w ustach, kotlety przyrządzane przez 40 lat przez Marzannę Koniuszy w barze Agata zyskały na smaku po dodaniu popularnej przyprawy. PRZEPIS >
Miejsce 13: Karkówka w ziołach wg Magdy Gessler
Karkówka w ziołach według Magdy Gessler to doskonała pieczeń nie tylko od święta. Tak przygotowaną karkówkę można jeść zarówno na ciepło, jak na i na zimno. Przepis na karkówkę w ziołach restauratorka wykorzystała podczas Kuchennych Rewolucji w restauracji Magnolia w Oborach Śląskich, gdzie padły, wielokroć cytowane przez wielbicieli, słowa kulinarnej celebrytki: „Dlaczego wy trujecie ludzi”. POZNAJ PRZEPIS >
Miejsce 12: Ryba po grecku wg Magdy Gessler
Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler z programu "Kuchenne rewolucje" z miejsca stała się hitem. Teraz i ty możesz przygotować na święta rybę po grecku Magdy Gessler. PRZEPIS >
Miejsce 11: Tatar ze śledzia inspirowany przez Magdę Gessler
Przepis na tatar ze śledzia Magdy Gessler pojawił się w "Kuchennych rewolucjach" i z miejsca podbił serca widzów. Jak zrobić tatar śledziowy po węgiersku Magdy Gessler? PRZEPIS >
Miejsce 10: Domowy hamburger według przepisu Magdy Gessler
Amerykański hamburger z soczystej wołowiny, według przepisu Magdy Gessler, jest sztandarowy daniem restauracji American Home w Kielcach, odmienionej przez restauratorkę w Kuchennych rewolucjach. Oprócz kremowej zupy z kukurydzy oraz sałatki cezar z oryginalnym sosem, soczyste burgery podbiły podniebienia gości. Jak przyrządzić domowego hamburgera? PRZEPIS >
Miejsce 9: Pasta jajeczna do naleśników, do chleba
Pasta jajeczna jest pyszna i nadaje się nie tylko do chleba. Magda Gessler podczas Kuchennych Rewolucji w Miastku pastę jajeczną podała w naleśnikach do zupy szczawiowej. I to jest absolutnie genialny pomysł! PRZEPIS >
Miejsce 8: Kapusta z grochem
Wigilijna kapusta z grochem z przepisu Magdy Gessler przygotowywana jest z dodatkiem cebuli i majeranku. Będzie świetnie smakować z kromką świeżego pieczywa. Przyrządź kapustę z grochem ją tak, jak Magda Gessler! PRZEPIS >
Miejsce 7: Zupa z dyni
Magda Gessler wie, jak dobrze ugotować zupę z dyni - jej sekretem są dobrej jakości produkty i właściwie dobrane aromatyczne przyprawy. Zobacz, co tym razem możesz u niej podejrzeć... i dogodzić swojemu podniebieniu! PRZEPIS >
Miejsce 6: Bogracz, który uwiódł Magdę Gessler
Jak zrobić bogracz według przepisu Magdy Gessler? Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach 12, odc. 1 pokazała nam bogactwo smaków kuchni węgierskiej. Z bograczem na czele - PRZEPIS >
Miejsce 5: Solianka - rosyjska zupa według Magdy Gessler
Solianka to gęsta, niezwykle esencjonalna potrawa jednogarnkowa. Solianka Magdy Gessler, zgodnie ze starą tradycją, serwowana jest z odrobiną gęstej śmietany i plasterkiem cytryny oraz posypana natką pietruszki. PRZEPIS >
Miejsce 4: Bigos szlachecki według Magdy Gessler, nie tylko na święta
Bigos szlachecki według Magdy Gessler ma być dość kwaśny, aromatyczny, z dodatkiem śliwek wędzonych, grzybów i dziczyzny. Sprawdź, jak zrobić pyszny bigos według Magdy Gessler. Podajemy też sposób na dodatkowe wzbogacenie bigosu PRZEPIS >
Miejsce 3: Sałatka Kaliny Jędrusik
Sałatka Kaliny Jędrusik z kaszy i ogórków jest niesłychanie prosta do przygotowania, zdrowa i niskokaloryczna. Przepisów na swoje dania aktorka strzegła, ale ten był publikowany za życia Kaliny Jędrusik. Drugie życie dała mu Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach, które odbyły się w restauracji Neptun w Gdyni. PRZEPIS >
Miejsce 2: Sałatka weselna z białych warzyw
Sałatka z białych warzyw to efektowna, choć łatwa przystawka, do której można wykorzystać warzywa ugotowane w rosole. Dzięki nim sałatka weselna, którą Magda Gessler zaproponowała gościom bistro Prosto od serca, nabiera wyrazistego i jedynego w swoim rodzaju charakteru. Sprawdź wskazówki, których nie można zaniedbać PRZEPIS >
Miejsce 1: Ulubiona sałatka Magdy Gessler z 5 składników
Ulubiona sałatka Magdy Gessler zaskakuje prostotą. To sałatka ziemniaczana z dodatkiem dobrej jakości mortadeli. Łatwo ją przygotować, jest bardzo smakowita, nie ma wielu kalorii, a dodatek świeżego ogórka sprawia, że jest bardziej orzeźwiająca w smaku, niż tradycyjne sałatki ziemniaczane. PRZEPIS >
Przepisy Magdy Gessler
Wszystkie przepisy Magdy Gessler znajdziecie na specjalnej stronie serwisu - ZOBACZ WIĘCEJ smakowitych przepisów z Kuchennych rewolucji >