Wg sposobu obróbki

Każdy produkt żywnościowy wymaga odpowiedniego potraktowania. Jedne wolą gotowanie, inne zaś smażenie, pieczenie czy grillowanie. Wiedza na ten temat przekłada się na rozwój umiejętności kulinarnych, dlatego warto poznawać sposoby obróbki i jak najwięcej eksperymentować. Pomogą w tym pogrupowane przepisy.

Wg sposobu obróbki

Wg sposobu obróbki wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Ryba po grecku: mintaj z warzywami

Ryba po grecku: mintaj z warzywami. Prosty przepis na Wigilię i nie tylko [WIDEO]

Jeśli lubisz rybę, z pewnością przypadnie ci do gustu przepis na rybę po grecku. Zarówno ryba, jak i warzywa są zdrowe, dlatego warto przygotować tę wigilijną potrawę nie tylko na święta!

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Zupa bakłażanowa - jedwabisty krem z pieczonych warzyw

Zupa bakłażanowa - jedwabisty krem z pieczonych warzyw

Zupa bakłażanowa może się wydawać nieco awangardowym pomysłem na obiad, ale kto raz ją zrobi, na pewno będzie wracał do tego przepisu. Upieczone warzywa nabierają niesamowitego aromatu, zupa ma cudowną konsystencję i jedwabisty smak, a przyprawy nadają jej lekko orientalną nutę. Znakomicie sprawdzi się na okazjonalne przyjęcie, ale chętnie będziecie ją również robić na co dzień, dla rodziny. Warto przygotować od razu podwójną porcję i cieszyć się jej smakiem dłużej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Drobiowy paprykarz z dynią: najlepszy przepis na duszone udka kurczaka

Drobiowy paprykarz z dynią: najlepszy przepis na duszone udka kurczaka

Drobiowy paprykarz z dynią to sycące danie pełne rozpływającego się w ustach mięsa i pysznych warzyw. To także najlepszy przepis na duszone udka kurczaka. Wystarczy wszystko przygotować i wstawi do piekarnika, aby po 1 godzinie cieszyć się aromatycznym daniem pełnym smaku!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Karkówka wolno pieczona w niskiej temperaturze: łatwy przepis na pyszną wędlinę na zimno

Karkówka wolno pieczona w niskiej temperaturze: łatwy przepis na pyszną wędlinę na zimno

Karkówka wolno pieczona w niskiej temperaturze to łatwy przepis na pyszną wędlinę na zimno. Wysiłek w przygotowanie jest niewielki. Wystarczy zamarynować, a potem uzbroić się  cierpliwość i powoli piec w piekarniku. Po ostudzeniu otrzymamy pyszne, rozpływający się w ustach schab karkowy. Na zimno to idealna wędlina na kanapki lub zakąska półmiskowa. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Łatwa zupa rybna z filetów - przepis na Wigilię

Łatwa zupa rybna z filetów - przepis na Wigilię

Zupa rybna z karpia to w niektórych domach obowiązkowa potrawa wigilijna, która z powodzeniem zastępuje czerwony barszcz z uszkami lub zupę grzybową. Większość wybiera klasyczny przepis na zupę rybną z karpia, ale receptury są różne w zależności od regionu i upodobań rodzinnych. My proponujemy bardzo łatwy przepis na wigilijną zupę rybną, do której potrzebne będą nie - tradycyjnie - kości, łby i ogony, lecz filety rybne. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Keks makowy - przepis na pyszne ciasto na Wigilię [WIDEO]

Keks makowy - przepis na pyszne ciasto na Wigilię [WIDEO]

Keks makowy to ciasto dla tych, którzy lubią mak i bakalie, ale nie chcą się zmagać z przygotowaniem makowca albo nie potrzebują 2 ciast na święta. Sprawdź, jak zrobić znakomity keks makowy. Podajemy instrukcję krok po kroku!  

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 80 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kapusta z grochem na Wigilię: przepis na najlepszy groch z kapustą

Kapusta z grochem na Wigilię: przepis na najlepszy groch z kapustą

Kapusta zajmuje ważne miejsce w wigilijnym menu. W niektórych domach zamiast kapusty z grzybami podaje się kapustę z grochem. Jak przyrządzić to tradycyjne danie na Wigilię?

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 80 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Karp wigilijny z chrupiącą skórką - jak smażyć dzwonka karpia na wigilię?

Karp wigilijny z chrupiącą skórką - jak smażyć dzwonka karpia na wigilię?

Karp wigilijny z chrupiącą skórką - to jedno z ulubionych dań z wigilijnego stołu. Oto niezawodny przepis na smażonego karpia, klasycznie obtaczanego w mące. Nie sprawi kłopotu nawet osobom gotującym tylko od święta. Sprawdź, jak prawidłowo smażyć karpia, by wyszedł delikatny, złocisty i lekko chrupiący.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Kurczak w śmietanie z parmezanem - szybkie danie z efektem

Kurczak w śmietanie z parmezanem - szybkie danie z efektem "wow"

Kurczak w śmietanie z parmezanem to błyskawiczne i bardzo smaczne danie z piersi kurczaka, które jednocześnie może zrobić znakomite wrażenie na gościach. To bardzo proste danie, które smakuje jak elegancki obiad. Znakomite rozwiązanie, gdy spodziewasz się gości, a nie masz czasu na długie przygotowania.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Smażone szaszłyki sojowe - świetne danie nie tylko dla wegetarian

Smażone szaszłyki sojowe - świetne danie nie tylko dla wegetarian

Szaszłyki sojowe to nasza propozycja nie tylko dla wegetarian. Soja jest bogata w wartości odżywcze, dlatego często jest substytutem mięsa. 100 g suchych nasion zawiera dwa razy więcej białka niż na przykład polędwica wołowa czy wieprzowina. A do tego dostarcza witaminy B1, B2, potas, fosfor i lecytynę. Warto wprowadzić ja do jadłospisu. Wypróbuj przepis na panierowane tofu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Strona 1 z 537