Wg sposobu obróbki

Każdy produkt żywnościowy wymaga odpowiedniego potraktowania. Jedne wolą gotowanie, inne zaś smażenie, pieczenie czy grillowanie. Wiedza na ten temat przekłada się na rozwój umiejętności kulinarnych, dlatego warto poznawać sposoby obróbki i jak najwięcej eksperymentować. Pomogą w tym pogrupowane przepisy.

Wg sposobu obróbki

Wg sposobu obróbki wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Zupa z pieczonej papryki i pomidorów

Zupa z pieczonej papryki i pomidorów

Smaczna i zdrowa - zupa krem z papryki i pomidorów idealnie sprawdzi się na obiad lub lekki lunch. Podajemy przepis na zupę z pieczonej papryki z grzankami. Podaj ją ze świeżymi listkami bazylii. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Filet z kurczaka w serowej panierce - danie z grilla lub patelni

Filet z kurczaka w serowej panierce - danie z grilla lub patelni

Kurczak w serowej panierce to propozycja potrawy na grilla o niezapomnianym smaku. Gdy nie używasz grilla węglowego - danie z powodzeniem możesz przygotować na patelni grillowej  lub na grillu elektrycznym. Smakuje wyśmienicie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Tort ananasowy na zimno - efektowny przepis!

Tort ananasowy na zimno - efektowny przepis!

Ananasy i bita śmietana to  lekka i pyszna kombinacja - idealna na ciepłe dni. A jeszcze w wersji na zimno! Wypróbujcie przepis na włoski tort ananasowy - efektowny i prosty do przygotowania.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Surówka z młodej kapusty najprostsza: idealna nie tylko na grilla

Surówka z młodej kapusty najprostsza: idealna nie tylko na grilla

Surówka z młodej kapusty  to popularny dodatek do dań z grilla. Ale nie musi to być klasyczny coleslaw - warto czasem zmienić coś i zrobić choćby taką najprostszą surówkę z młodej kapusty z koperkiem - sukces gwarantowany! Surówka przygotowana według naszego przepisu jest delikatne, lekko chrupiąca i mało kaloryczna.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Schab pieczony: przepis na danie na świąteczny stół

Schab pieczony: przepis na danie na świąteczny stół

Schab pieczony to jedno z tradycyjnych świątecznych dań. Co zrobić, żeby po wyjęciu z piekarnika schab był miękki i soczysty? Poniżej przedstawiamy sprawdzony przepis na tą świąteczną potrawę! 

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 350 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Brownie bez glutenu i bez mleka - deser dla alergików

Brownie bez glutenu i bez mleka - deser dla alergików

Brownie bez glutenu i bez mleka - jak je przyrządzić? Tradycyjnymi świątecznymi przysmakami i deserami mogą cieszyć się także i alergicy, o ile tylko wypieki zostaną przygotowane z odpowiednich składników.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Wątróbka drobiowa w szynce szwarcwaldzkiej duszona z cebulą: pyszne danie z wątróbki

Wątróbka drobiowa w szynce szwarcwaldzkiej duszona z cebulą: pyszne danie z wątróbki

Wątróbka drobiowa jest nie tylko bardzo wartościowa odżywczo, lecz także... tania! A co więcej, można zrobić z niej naprawdę wyrafinowane dania. Najlepszy przykład: wątróbka drobiowa w szynce szwarcwaldzkiej duszona z cebulą. Podajemy sprawdzony przepis!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sola z grilla z młodymi ziemniakami i szpinakiem [przepis na obiad z grilla]

Sola z grilla z młodymi ziemniakami i szpinakiem [przepis na obiad z grilla]

Zdecydowanie za rzadko grillujemy ryby, a szkoda, bo mięso ryb jest dietetyczne i zdrowe. Proponujemy dziś super rybny obiad z grilla: z młodymi ziemniakami i szpinakiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Souvlaki z piersi kurczaka - czyli szaszłyki na sposób grecki

Souvlaki z piersi kurczaka - czyli szaszłyki na sposób grecki

Souvlaki mają wiele odmian, mogą składać się z kawałków mięsa wieprzowego, albo kurczaka tak jak w tym przepisie. Nadziewa się je na szpadki i piecze na ruszcie, podaje z plackiem pita, sosem tzatziki i grillowanymi warzywami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Schab z rusztu na ostro: łatwy przepis

Schab z rusztu na ostro: łatwy przepis

Schab z rusztu jest mniej popularny niż karkówka - wiele osób boi się, że tak przygotowany schab będzie zbyt suchy. Sekret udanego schaby z rusztu tkwi w marynacie oraz odpowiednio dobranym czasie obróbki termicznej. Polecamy nasz przepis na smakowity, aromatyczny schab z rusztu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 46