Wg sposobu obróbki

Każdy produkt żywnościowy wymaga odpowiedniego potraktowania. Jedne wolą gotowanie, inne zaś smażenie, pieczenie czy grillowanie. Wiedza na ten temat przekłada się na rozwój umiejętności kulinarnych, dlatego warto poznawać sposoby obróbki i jak najwięcej eksperymentować. Pomogą w tym pogrupowane przepisy.

Wg sposobu obróbki

Wg sposobu obróbki wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Grillowany bakłażan z sosem orzechowym: przepis

Grillowany bakłażan z sosem orzechowym: przepis

Grillowany bakłażan z sosem orzechowym to doskonała przekąska, która sprawdzi się podczas letnich przyjęć w ogrodzie. Ma nietuzinkowy smak i z pewnością zaostrzy apetyt przed daniem głównym. Sprawdź, jak przygotować grillowanego bakłażana z sosem orzechowym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Bakłażany z grilla z sosem pomidorowym - jak zrobić?

Bakłażany z grilla z sosem pomidorowym - jak zrobić?

Grillowane bakłażany w pysznym pomidorowo-serowym sosie są smaczne i łatwe do zrobienia. Doskonale sprawdzą się w roli wykwintnej przystawki. Sprawdź, jak je przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zapiekanka z kaszy jaglanej: przepis

Zapiekanka z kaszy jaglanej: przepis

Szalenie modna kasza jaglana ma zarówno swoich zapalonych zwolenników, jak i wrogów. Tych pierwszych nie trzeba przekonywać, a drugim podsuwamy przepis na pyszną zapiekankę z kaszy jaglanej.

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Domowe lody waniliowe: przepis na zdrowy deser

Domowe lody waniliowe: przepis na zdrowy deser

Domowe lody waniliowe z prawdziwą wanilią na pewno są bardziej aromatyczne i  zdrowsze niż lody ze sklepu! Poznaj nasz przepis na zdrowy deser!

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Cukinia faszerowana - przepis na cukinię z grilla

Cukinia faszerowana - przepis na cukinię z grilla

Cukinia to nie tylko smaczne, ale i wartościowe warzywo, które ma szerokie zastosowania. Tym razem proponujemy przygotowanie nadziewanej cukinii na grilla. Podajemy sprawdzony przepis.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii: przepis na danie z grilla

Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii: przepis na danie z grilla

Odpocznij od kiełbasy i wypróbuj nowe przepisy na grilla. Tym razem proponujemy szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii. Są bardzo proste w przygotowaniu i delikatne w smaku. Sprawdź, jak je zrobić.  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Bliny gryczane - sprawdzony przepis

Bliny gryczane - sprawdzony przepis

Bliny gryczane to idealne danie na ciepłą przekąskę, na obiad, a także na przyjęcie - klasycznie podaje się je z kieliszkiem zmrożonej wódki. Najlepsze są z mieszanki mąki gryczanej i pszennej. Podajemy sprawdzony przepis na bliny.

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Szarlotka na ciepło w wersji

Szarlotka na ciepło w wersji "dla dorosłych"

Myślisz, że nie ma nic lepszego niż szarlotka na ciepło, na dodatek z lodami? Jest. Szarlotka na ciepło podana z sorbetem jabłkowym na bazie żubrówki. Wyśmienity deser z jabłkami "dla dorosłych" zachwyci gości na prywatce lub rodzinnej imprezie. Wypróbuj przepis na wykwintne połączenie ciepłego ciasta z jabłkami z orzeźwiającym sorbetem. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Pesto cytrynowo-szpinakowe: przepis

Pesto cytrynowo-szpinakowe: przepis

Nie masz pomysłu na szybki, jednodaniowy obiad? Wystarczy dobry makaron, kilka składników na prosty sos, sprawny blender... i w kwadrans stawiasz na stole smaczny, niebanalny posiłek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Za’atar pikantny - arabska marynata do mięsa na grill + WIDEO z dodatkowym przepisem

Za’atar pikantny - arabska marynata do mięsa na grill + WIDEO z dodatkowym przepisem

Marynata to nieodłączny składnik produktów na grilla. Istnieje tysiące kombinacji smakowych, które składają się na idealną marynatę. Każda jednak marynata powinna zawierać kilka podstawowych elementów takich jak przyprawy, kwas oraz tłuszcz. Podajemy przepis na tradycyjną arabską marynatę do mięs. Suchą przyprawę można przechowywać od 3 do 6 miesięcy, w pojemniku próżniowym natomiast jeszcze dłużej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Strona 1 z 58