
Puszysta babka piaskowa
Tradycyjne baby wielkanocne pieczone są z ciasta drożdżowego. Jednak przygotowanie baby drożdżowej zajmuje dużo czasu. Można go zaoszczędzić, przygotowując prosta i szybką babkę piaskową - puszystą i mięciutką. Jest równie smakowita i pachnąca jak ta tradycyjna. Sprawdź, jak zrobić puszystą babkę piaskową.

Babka caffe latte
Babka caffe latte jest bardzo prosta do przygotowania i niezbyt kosztowna. Warto wypróbować przepis, bo babka jest delikatna, puszysta i wilgotna w środku. Idealna jako dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty, po prostu przebój! PRZEPIS!

Marmurowa babka z likierem Baileys
Marmurowa babka z likierem Baileys to wyjątkowo eleganckie ciasto na rodzinne spotkanie. Niezrównany smak orzechowego biszkoptu, lśniąca polewa z czekolady i fantastyczny marmurkowy wzór czynią z tego ciasta arcydzieło domowej cukierni. PRZEPIS!

Babka cytrynowa
Jeśli chcesz podać na wielkanocny deser babkę piaskową o smaku cytrynowym, możesz do ciasta dodać sok i otartą skórkę z jednej cytryny. Babka piaskowa cytrynowa kusi odświeżającym aromatem cytrusów. PRZEPIS!

Babka piaskowa wielkanocna
Ucierana babka piaskowa to tradycyjne ciasto wielkanocne. Pamiętajmy, że aby babka piaskowa się udała, należy ją ucierać ręcznie w makutrze. Tak robiły nasze babcie, dzięki czemu wychodziła puszysta i delikatna. Jak zrobić wielkanocną babkę piaskową?

Babka rumowa z malinami
Wypróbuj przepis Magdy Gessler na wielkanocną babkę rumową. Magda Gessler przyozdobiła ciasto różowym lukrem własnej roboty i skórką pomarańczową, jednak warto popuścić wodze fantazji w kwestii dekoracji. PRZEPIS!

Babka piaskowa bezglutenowa
Babka piaskowa bezglutenowa jest doskonała na deser lub podwieczorek. Delikatne ciasto o lekko cytrynowym aromacie idealnie pasuje do popołudniowej kawy lub herbaty. Do tego babka jest absolutnie bezglutenowa, ponieważ zamiast maki pszennej w przepisie używa się mąki ziemniaczanej. Jej przygotowanie jest łatwe, a efekt oszałamiający. PRZEPIS!

Babka pomarańczowa
Babka pomarańczowa to szalenie proste ciasto proszkowe. Całą pomarańczę miksuje się z pozostałymi składnikami, dzięki czemu ciasto ma głęboki smak pomarańczowej skórki i pozostaje wilgotne w środku. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać roztopioną czekoladą. PRZEPIS!

Babka na oleju
Babka na oleju idealnie pasuje do popołudniowej kawy lub na Wielkanoc. Ciasto piaskowe ma wiele odmian, jedną z nich jest przygotowanie go z dodatkiem oleju, dzięki czemu babka oprócz tego, że jest puszysta, jest również wilgotna. Poznaj znakomity przepis siostry Anastazji na marmurkową babkę na oleju.

Babka Limoncello
Puszysta babka LIMONCELLO to przepis idealny na wielkanocny stół. Baba jest lekka, puszysta i tak bardzo cytrynowa. Wnosi do domu świeżość słonecznego dnia. Swój niespotykany smak zawdzięcza dodatkowi słynnego likieru Limoncello. Po prostu pyszna!

Babka tęczowa
Babka to idealne ciasto nie tylko na Wielkanoc, a i na popołudniową herbatkę z przyjaciółmi. Można ją zmienić w niebanalną dekorację i za pomocą barwników spożywczych przygotować tęczową babkę. Modne tęczowe ciasta kojarzą nam się z pracochłonnym wypiekaniem placków w różnych kolorach. Jak to zrobić prościej?

Babka Gai Kuroń
Babka marmurkowa to efektowne i zawsze udane ciasto. Do tego absolutnie przepyszne. Puszyste wnętrze skrywa dwa rodzaje ciasta, waniliowego wymieszanego z czekoladowym. Babkę marmurkową poleca Gaja Kuroń, córka Macieja Kuronia, szef kuchni trzeciego stopnia, uczestniczka VI edycji MasterChefa. PRZEPIS!

Babka z coca colą
Babka z coca colą jest pyszna i tak łatwa w przygotowaniu. Niesamowicie czekoladowe ciasto z doskonałą polewą pasuje na każdą okazję. Można go upiec w formie do babki lub w zwykłej blaszce. Najlepsze ciasto dla dzieci i dorosłych!