Puszysta babka piaskowa

Puszysta babka piaskowa

Tradycyjne baby wielkanocne pieczone są z ciasta drożdżowego. Jednak przygotowanie baby drożdżowej zajmuje dużo czasu. Można go zaoszczędzić, przygotowując prosta i szybką babkę piaskową - puszystą i mięciutką. Jest równie smakowita i pachnąca jak ta tradycyjna. Sprawdź, jak zrobić puszystą babkę piaskową.

Źródło:
Rozwiń
Babka caffe latte

Babka caffe latte

Babka caffe latte jest  bardzo prosta do przygotowania i niezbyt kosztowna. Warto wypróbować przepis, bo babka jest  delikatna, puszysta i wilgotna w środku. Idealna jako dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty, po prostu przebój! PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Marmurowa babka z likierem Baileys

Marmurowa babka z likierem Baileys

Marmurowa babka z likierem Baileys to wyjątkowo eleganckie ciasto na rodzinne spotkanie. Niezrównany smak orzechowego biszkoptu, lśniąca polewa z czekolady i fantastyczny marmurkowy wzór czynią z tego ciasta arcydzieło domowej cukierni. PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Jeśli chcesz podać na wielkanocny deser babkę piaskową o smaku cytrynowym, możesz do ciasta dodać sok i otartą skórkę z jednej cytryny. Babka piaskowa cytrynowa kusi odświeżającym aromatem cytrusów. PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Babka piaskowa wielkanocna

Babka piaskowa wielkanocna

Ucierana babka piaskowa to tradycyjne ciasto wielkanocne. Pamiętajmy, że aby babka piaskowa się udała, należy ją ucierać ręcznie w makutrze. Tak robiły nasze babcie, dzięki czemu wychodziła puszysta i delikatna. Jak zrobić wielkanocną babkę piaskową?

Źródło:
Rozwiń
Babka rumowa z malinami

Babka rumowa z malinami

Wypróbuj przepis Magdy Gessler na wielkanocną babkę rumową. Magda Gessler przyozdobiła ciasto różowym lukrem własnej roboty i skórką pomarańczową, jednak warto popuścić wodze fantazji w kwestii dekoracji. PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Babka piaskowa bezglutenowa

Babka piaskowa bezglutenowa

Babka piaskowa bezglutenowa jest doskonała na deser lub podwieczorek. Delikatne ciasto o lekko cytrynowym aromacie idealnie pasuje do popołudniowej kawy lub herbaty. Do tego babka jest absolutnie bezglutenowa, ponieważ zamiast maki pszennej w przepisie używa się mąki ziemniaczanej. Jej przygotowanie jest łatwe, a efekt oszałamiający. PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Babka pomarańczowa

Babka pomarańczowa

Babka pomarańczowa to szalenie proste ciasto proszkowe. Całą pomarańczę miksuje się z pozostałymi składnikami, dzięki czemu ciasto ma głęboki smak pomarańczowej skórki i pozostaje wilgotne w środku. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać roztopioną czekoladą. PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Babka na oleju

Babka na oleju

Babka na oleju idealnie pasuje do popołudniowej kawy lub na Wielkanoc. Ciasto piaskowe ma wiele odmian, jedną z nich  jest przygotowanie go z dodatkiem oleju, dzięki czemu babka oprócz tego, że jest puszysta, jest również wilgotna. Poznaj znakomity przepis siostry Anastazji na marmurkową babkę na oleju.

Źródło:
Rozwiń
Babka Limoncello

Babka Limoncello

Puszysta babka LIMONCELLO to przepis idealny na wielkanocny stół. Baba jest lekka, puszysta i tak bardzo cytrynowa. Wnosi do domu świeżość słonecznego dnia. Swój niespotykany smak zawdzięcza dodatkowi słynnego likieru Limoncello. Po prostu pyszna!  

Źródło:
Rozwiń
Babka tęczowa

Babka tęczowa

Babka to idealne ciasto nie tylko na Wielkanoc, a i na popołudniową herbatkę z przyjaciółmi. Można ją zmienić w niebanalną dekorację i za pomocą barwników spożywczych przygotować tęczową babkę. Modne tęczowe ciasta kojarzą nam się z pracochłonnym wypiekaniem placków w różnych kolorach. Jak to zrobić prościej?

Źródło:
Rozwiń
Babka Gai Kuroń

Babka Gai Kuroń

Babka marmurkowa to efektowne i zawsze udane ciasto. Do tego absolutnie przepyszne. Puszyste wnętrze skrywa dwa rodzaje ciasta, waniliowego wymieszanego z czekoladowym. Babkę marmurkową poleca Gaja Kuroń, córka Macieja Kuronia, szef kuchni trzeciego stopnia, uczestniczka VI edycji MasterChefa. PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Babka z coca colą

Babka z coca colą

Babka z coca colą jest pyszna i tak łatwa w przygotowaniu. Niesamowicie czekoladowe ciasto z doskonałą polewą pasuje na każdą okazję. Można go upiec w formie do babki lub w zwykłej blaszce. Najlepsze ciasto dla dzieci i dorosłych!

Źródło:
Rozwiń
Powrót
Babka piaskowa - prosta, szybka i puszysta babka świąteczna
Przebojowa babka caffe latte - zrobisz ją w kilka chwil!
Marmurkowa babka Baileys
Szybka babka piaskowa cytrynowa - orzeźwiające ciasto na Wielkanoc [WIDEO]
Babka piaskowa wielkanocna - puszysta i delikatna baba ucierana
Babka rumowa z malinowym lukrem według przepisu Magdy Gessler [WIDEO]
Babka piaskowa bezglutenowa
Babka pomarańczowa
Babka na oleju - prosty przepis siostry Anastazji
Puszysta babka LIMONCELLO: przepis na Wielkanoc i nie tylko
Tęczowa babka na Wielkanoc [SPRAWDZONY PRZEPIS]
Babka marmurkowa - przepis Gaji Kuroń
Babka z budyniem czekoladowym: przebojowy przepis na Wielkanoc
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email