Gołąbki - 11 przepisów na gołąbki z mięsem i nie tylko!
Gołąbki zapiekane - przepis na gołąbki z piekarnika, zapiekane z ziemniakami i sosem
Gołąbki z piekarnika, zapiekane z ziemniakami i sosem to łatwe do przygotowania i pyszne danie dla całej rodziny. Dodatek ziemniaków sprawia, że cały obiad piecze się nam w jednym naczyniu. Warto sprawdzić przepis na gołąbki zapiekane z ziemniakami i sosem
Szybkie gołąbki z grzybami - tak proste i smaczne, że trudno uwierzyć!
Gołąbki z grzybami to danie, które przygotujecie łatwiej niż tradycyjne mięsne gołąbki. Trudno uwierzyć, prawda? Sprawdźcie nasz przepis i cieszcie się smakiem tej potrawy!
Sycące gołąbki z gotowanych ziemniaków w sosie grzybowym - prawdziwy hit za grosze!
Gołąbki z gotowanych ziemniaków w sosie grzybowym zrobisz szybko i łatwo - a ich smak podbije podniebienia rodziny. To przepis za grosze, bo ziemniaki i kapusta nie są drogie. Do przygotowania sosu możesz użyć świeżych lub mrożonych grzybów leśnych albo pieczarek. Poznaj nasz przepis na gołąbki z gotowanych ziemniaków w sosie grzybowym!
Gołąbki z dorszem według pomysłu Magdy Gessler
Wypróbuj przepis na gołąbki z dorszem inspirowany pomysłami Magdy Gessler. Zamiast mięsa i ryżu Magda Gessler proponuje farsz przyrządzony z ryby i kaszy jęczmiennej. Gołąbki z dorsza Magdy Gessler mogą być ciekawą odskocznią od tradycyjnych gołąbków, a kto wie, może niedługo je nawet zastąpią? Oto sposób przygotowania gołąbków z dorszem.
Gołąbki z kapusty pekińskiej z bezmięsnym nadzieniem z soczewicy
Lubisz eksperymentować w kuchni, ale zawsze wracasz do tradycyjnych polskich smaków? Proponujemy pyszne gołąbki z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowo–koperkowym oraz pomidorowym. Różnią się od tych z mięsem mielonym, ale smakują równie dobrze, a może nawet lepiej! Sprawdź przepis na gołąbki z kapusty pekińskiej z bezmięsnym nadzieniem
Śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Przepis na gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami to interesująca alternatywa tradycyjnej potrawy zarówno dla wegetarian, jak i dla każdego, kto jest otwarty na kulinarne wyzwania. Aromatyczne gołąbki z tuńczykiem ukryte pod pierzynką beszamelu po rozkrojeniu intensywnie pachną wspaniałą mieszanką suszonych pomidorów i ryby. Farsz jest wilgotny, lekki, a jego połączenie z liśćmi kapusty włoskiej okazuje się strzałem w dziesiątkę.Wypróbuj nasz przepis na śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami.
Ormiańskie gołąbki z kapusty, z fasolą i soczewicą [PRZEPIS BEZMIĘSNY]
Kuchnia ormiańska kojarzy się z egzotyką, ale odnajdziemy w niej elementy zbieżne z kuchnią polską - między innymi gołąbki, które Ormianie przyrządzają na różne sposoby: w liściach winogron, ale też, tak jak u nas w liściach kapusty, z rozmaitymi farszami. Prezentujemy tu ormiańskie gołąbki z kapusty z fasolą i soczewicą oraz innymi strączkami, z dodatkiem ziaren pszenicy. Z braku ziaren pszenicy, możemy użyć zwykłej kaszy pęczak. Wypróbuj przepis na ormiańskie, bezmięsne gołąbki
Gołąbki z kaszanką: przepis na gołąbki inaczej
Gołąbki z kaszanką to zaskakujący, ale bardzo smaczny pomysł na gorącą przystawkę lub danie główne, jeśli podacie gołąbki z ziemniakami. Dobrze doprawiona kaszanka doskonale nadaje się na farsz. I to nie tylko do gołąbków. Do tego przepisu wybierzcie kaszankę dobrej jakości, najlepiej z wątróbką. Sprawdźcie nasz przepis na gołąbki z kaszanką
Oszczędne gołąbki z kiełbasą i pieczarkami
Gołąbki to danie uniwersalne. W zasadzie w liście kapusty można zawinąć wszystko. Pod warunkiem, że odpowiednio potrawę przyprawimy. Dlatego proponujemy oszczędne gołąbki z kiełbasą i pieczarkami - danie w którym można wykorzystać resztki kiełbas z lodówki, zwiędnięte pieczarki i czerstwe pieczywo. Poznaj przepis w duchu zero waste na gołąbki z kiełbasą i pieczarkami!
Kapitalne gołąbki po ukraińsku, z fasolą
Gołąbki z białą fasolą po ukraińsku to pyszne danie bezmięsne. Przyprawy oraz warzywa nadają fasoli intensywny smak, który pokochacie od pierwszego kęsa. Polecamy przepis na gołąbki po ukraińsku nie tylko weganom i wegetarianom!
Gołąbki z kurkami - oryginalna wersja tradycyjnej potrawy
Ttym razem proponujemy oryginalny przepis na obłędne gołąbki - z kapusty włoskiej wypełnionej przepysznym farszem kurkowym. Nie można im się oprzeć, więc warto przygotować od razu podwójną porcję. Farsz można przygotować zarówno z grzybów świeżych, jak i mrożonych. Polecamy przepis na pyszne i wykwintne gołąbki z kurkami!