Manty, czyli pierogi na parze. Sekretem ich smaku jest aromatyczny mięsny farsz

Manty, czyli pierogi na parze. Sekretem ich smaku jest aromatyczny mięsny farsz

Pierogi to klasyczne danie kuchni polskiej, ale znane są też w innych krajach. Jednym z takich światowych przysmaków są manty. To pochodzące z Bliskiego Wschodu pierogi wypełnione aromatycznym mięsnym farszem, które gotuj się na parze.

Sprawdź tradycyjny przepis na manty.

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pierogi z mięsem jak u babci – domowy hit, który zawsze wychodzi i znika w mgnieniu oka!

Pierogi z mięsem jak u babci – domowy hit, który zawsze wychodzi i znika w mgnieniu oka!

Pierogi z mięsem to kulinarna klasyka, która smakuje jak wspomnienie domu i dzieciństwa. Kojarzą się z kuchnią babci, gdzie ciasto było zawsze miękkie, a farsz pachniał smakowicie cebulką. Choć wyglądają na wymagające, ich przygotowanie wcale nie jest trudne – wystarczy chwila skupienia i sprawdzony przepis. Efekt? Mięciutkie pierogi z aromatycznym środkiem, które znikają z talerzy szybciej, niż zdążysz je podać.

Sprawdź najlepszy przepis na pierogi z mięsem.

Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Te pierogi biją ruskie na głowę. Moja rodzina je uwielbia

Te pierogi biją ruskie na głowę. Moja rodzina je uwielbia

Pierogi ruskie są jednymi z ulubionych pierogów Polaków. Nie wszyscy jednak zdają sobie sprawę, że można przygotować jeszcze inne, podobne pierogi, które zachwycą nas swoim intensywnym smakiem. Chodzi mianowicie o pierogi kasztelańskie, znane też jako książęce. Są one najlepiej znane na Podlasiu, Lubelszczyźnie i Kresach.

Sprawdź przepis na pierogi kasztelańskie.

Źródło: com
Rozwiń
Dzyndzałki z mięsem – wyjątkowe pierogi, które zachwycają smakiem!

Dzyndzałki z mięsem – wyjątkowe pierogi, które zachwycają smakiem!

Dzyndzałki z mięsem, czyli pierogi z aromatycznym farszem zamkniętym w delikatnym cieście, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dzyndzałki nadziewane są farszem z surowego wołowego mięsa. Dlatego po ugotowaniu i przekrojeniu dzyndzałka wydobywa się z niego aromatyczny, czosnkowo-majerankowy rosołek.

Sprawdź przepis na dzyndzałki.

Źródło:
Rozwiń
Pierogi z czarnym nadzieniem to nowy król mojej kuchni. Są smaczniejsze i szybsze niż klasyczne wersje

Pierogi z czarnym nadzieniem to nowy król mojej kuchni. Są smaczniejsze i szybsze niż klasyczne wersje

Pierogi z kaszanką i kiszoną kapustą to wyjątkowe połączenie polskiej tradycji i nowoczesnych kulinarnych inspiracji. Znane z domowego stołu, zachwycają wyrazistym smakiem farszu, a czarne pierogi z atramentem kałamarnicy dodają potrawie wyjątkowego charakteru.

Dowiedz się, jak zrobić pierogi z czarnym nadzieniem.

Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Delikatne pierogi z ziemniakami, serkiem topionym i cebulą - niedrogo i pysznie

Delikatne pierogi z ziemniakami, serkiem topionym i cebulą - niedrogo i pysznie

Pierogi z ziemniakami, serkiem topionym i cebulą to przepyszne zestawianie delikatnego ciasta na śmietanie i nadzienia o aksamitnej konsystencji, ale o podkręconym cebulką smaku. Delikatniejsze niż klasyczne pierogi ruskie, ale na pewno zasmakują miłośnikom serowo-ziemniaczanej odmiany pierogów.

Poznaj przepis na pierogi z ziemniakami, serkiem topionym i cebulą.

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pierogi dominikańskie – najlepszy przepis na tradycyjne pierogi św. Jacka

Pierogi dominikańskie – najlepszy przepis na tradycyjne pierogi św. Jacka

Pierogi dominikańskie to prawdziwa perełka kuchni staropolskiej, której smak warto odkryć na nowo. W jednym ze swoich programów znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odwiedził klasztor dominikanów w Gidlach i przygotował słynne pierogi św. Jacka. Chcesz spróbować tego wyjątkowego dania? Z naszym przepisem przygotujesz je bez trudu!

Poznaj przepis na pierogi dominikańskie.

Źródło: com
Rozwiń
Pieczone pierożki to zdrowsza wersja tradycyjnego dania. Orkiszowe ciasto i kiszona kapusta to zimowy must-have

Pieczone pierożki to zdrowsza wersja tradycyjnego dania. Orkiszowe ciasto i kiszona kapusta to zimowy must-have

Pieczone pierożki to zdrowsza wersja tradycyjnego dania. Orkiszowe ciasto i kiszona kapusta to zimowy must-have! Delikatne, chrupiące z wierzchu, a w środku pełne aromatycznego farszu – te pierogi to doskonałe połączenie klasycznych smaków z nowoczesnym podejściem do kuchni. Świetnie sprawdzą się jako sycący obiad, kolacja lub przekąska na zimowe dni.

Sprawdź przepis na pieczone pierożki.

Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pierogi prosto z Podkarpacia. Podwójne nadzienie podbija serca głodomorów

Pierogi prosto z Podkarpacia. Podwójne nadzienie podbija serca głodomorów

Pierogi mają wiele różnych nadzień i form. W Polsce jednak do najpopularniejszych należą ruskie, z mięsem i z kapustą i grzybami. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę jak dobre będzie połączenie dwóch z tych farszów. Chodzi mianowicie o twaróg z kiszoną kapustą. Takich pierogów większość z nas jeszcze nigdy nie próbowała, a to ogromna strata.

Sprawdź, jak przygotować pierogi z kapustą kiszoną.

Źródło: com
Rozwiń
Zaskoczyłam rodzinę pierogami na kefirze. To był strzał w dziesiątkę

Zaskoczyłam rodzinę pierogami na kefirze. To był strzał w dziesiątkę

Pierogi na kefirze to przepis, który zaskoczył moją rodzinę. Dzięki kefirowi ciasto staje się lekkie i sprężyste, co sprawia, że pierogi są delikatne i pełne smaku. Sekret udanych pierogów tkwi w zastąpieniu tradycyjnego składnika kefirem.

Zobacz, jak łatwo możesz pierogi na kefirze.

Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pierogi kudłate. Regionalny przepis ze starego zeszytu

Pierogi kudłate. Regionalny przepis ze starego zeszytu

Pierogi kudłate to regionalne danie, które podchodzi z Podkarpacia. Są to pyszne kulki z ziemniaczanego ciasta wypełnione twarogowym farszem. Zachwycają nie tylko smakiem, ale i łatwością przygotowania. Przepis na pierogi kudłate jest bardzo prosty. Wykorzystuje się tylko kilka tanich składników.

Poznaj regionalny przepis na pyszne domowe pierogi kudłate.

Źródło:
Rozwiń
Biorę soczewicę i pieczarki. Robię z nich pyszny i aromatyczny farsz do wege pierogów

Biorę soczewicę i pieczarki. Robię z nich pyszny i aromatyczny farsz do wege pierogów

Jedzenie wegetariańskie nie musi być nudne. Idealnym przykładem jest ten przepis. Pyszne i sycące pierogi wypełnione aromatycznym farszem z czerwonej soczewicy i pieczarek to wyśmienity pomysł na wege obiad. Pierogi przyrządzone według tego przepisu są tak dobre, że nawet mięsożercy są pod wrażeniem ich smaku.

Sprawdź prosty przepis na niesamowite wegetariańskie pierogi z soczewicą i pieczarkami.

Źródło:
Rozwiń
Powrót
pierogi manty
Pierogi z mięsem jak u babci – domowy hit, który zawsze wychodzi i znika w mgnieniu oka!
Te pierogi biją ruskie na głowę. Moja rodzina je uwielbia
Dzyndzałki z mięsem: pierogi z restauracji Smaki Mazur w Mrągowie
Pierogi z czarnym nadzieniem to nowy król mojej kuchni. Są smaczniejsze i szybsze niż klasyczne wersje
Delikatne pierogi z ziemniakami, serkiem topionym i cebulą - niedrogo i pysznie
Pierogi dominikańskie z białą kiełbasą: najlepszy przepis na pierogi św. Jacka
Pieczone pierożki to zdrowsza wersja tradycyjnego dania. Orkiszowe ciasto i kiszona kapusta to zimowy must-have
Pierogi prosto z Podkarpacia. Podwójne nadzienie podbija serca głodomorów
Zaskoczyłam rodzinę pierogami na kefirze. To był strzał w dziesiątkę
pierogi kudłate
pierogi z soczewicą i pieczarkami
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email