
Gulasz z szynki wieprzowej
Gulasz z szynki z delikatną grecką nutą to długo duszone mięso, które staje się idealnie miękkie i soczyste. jego smak podkreślają dodatki - duszone i karmelizowane pory i gruszki. W efekcie otrzymujemy danie proste, ale o niezwykłym aromacie. Taki gulasz świetnie smakuje zarówno z makaronem, jak i kaszą lub ryżem. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Gulasz z łopatki z boczniakami
Gulasz z łopatki wieprzowej z boczniakami smakuje wybornie, będzie smakował całej rodzinie. Jeśli chcesz nieco urozmaicić jego podanie, możesz dodatkowo zapiec go w kokilkach przykrytych porcją francuskiego ciasta. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Gulasz z czerwonych warzyw
Gulasz z czerwonych warzyw to pyszny wege obiad, który smakuje każdemu. Znakomity dodatek do ryżu, kaszy czy makaronu, dostarcza składników odżywczych, jest pożywny i smaczny. A jeśli nie wyobrażasz sobie obiadu bez mięsa gulasz może stanowić jego idealne uzupełnienie. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Sos grzybowy
Sos z suszonych borowików czy podgrzybków będzie wspaniałym dodatkiem do każdego obiadu. SRAWDŹ PRZEPIS!

Gulasz z dziczyzny
Gulasz z dziczyzny, z mięsa jelenia, sarny lub daniela to nowa specjalność dawnej Kawiarni Marysieńka, a obecnego Bistro Tajemniczy Staw w Miastku. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Gulasz z indyka z papryką
Aromatyczny gulasz z papryką najczęściej powstaje z wołowiny. Nie każdy jednak lubi mięso czerwone, a niektórzy powinni go unikać. Udziec z indyka stanowi dla niego świetna alternatywę. Podajemy przepis na esencjonalny gulasz z indyka z papryką. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Gruziński gulasz
Gruziński gulasz mięsny z bakłażanem to sprytny patent na obfity obiad. Gruzja to kraj górzysty, a wydarcie ziemi plonów jest bardzo trudne. Dlatego kuchnia gruzińska bogata jest w przepisy wykorzystujące niewiele mięsa, a dużo warzyw. Mięsny gulasz z bakłażanem wybornie smakuje, a w sezonie na te pyszne warzywa jest po prostu tańszą alternatywą mięsa. Zapraszamy do wypróbowania sprytnego przepis na obfity obiad z mięsa i warzyw! SPRAWDŹ PRZEPIS!

Gulasz z wędlin i papryki
Szybki gulasz z wędlin i papryki to idealny sposób n wykorzystanie resztek wędlin lub tańszą i szybszą wersję ulubionego gulaszu. Wędliny nie wymagają tak długiego duszenia jak surowe mięso, a na dodatek same już są przyprawione i wędzone, co dodaje potrawie smaku. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Feijoada
Feijoada to gulasz wieprzowy z czarną fasolą uważany za brazylijską potrawę narodową. Jeśli nie próbowaliście nigdy kuchni brazylijskiej, to przepis na feijoada jest dla was. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Gjuwecz mleczny
Papryka stanowi częsty składnik gjuweczu, ale nie jest obowiązkowa. Popularny gjuwecz mleczny w ogóle jej nie zawiera. Nazwa tej potrawy jest zresztą trochę myląca, bo do jej przygotowania używa się jogurtu, a nie mleka. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Gulasz wołowy
Gulasz wołowy to klasyczne danie kuchni węgierskiej, które, zapewne za pośrednictwem monarchii austro-węgierskiej, podbiło Europę. Ta węgierska potrawa narodowa wywodzi się z kuchni pasterskiej, ale danie stopniowo awansowało na salony jako smaczne, stosunkowo łatwe do przygotowania, umożliwiające kilkakrotne odgrzewanie. SPRAWDŻ PRZEPIS!