Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Gulasz z szynki wieprzowej

Gulasz z szynki wieprzowej

Gulasz z szynki z delikatną grecką nutą to długo duszone mięso, które staje się idealnie miękkie i soczyste. jego smak podkreślają dodatki - duszone i karmelizowane pory i gruszki. W efekcie otrzymujemy danie proste, ale o niezwykłym aromacie. Taki gulasz świetnie smakuje zarówno z makaronem, jak i kaszą lub ryżem. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Gulasz z łopatki z boczniakami

Gulasz z łopatki z boczniakami

Gulasz z łopatki wieprzowej z boczniakami smakuje wybornie, będzie smakował całej rodzinie. Jeśli chcesz nieco urozmaicić jego podanie, możesz dodatkowo zapiec go w kokilkach przykrytych porcją francuskiego ciasta. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Gulasz z czerwonych warzyw

Gulasz z czerwonych warzyw

Gulasz z czerwonych warzyw to pyszny wege obiad, który smakuje każdemu. Znakomity dodatek do ryżu, kaszy czy makaronu, dostarcza składników odżywczych, jest pożywny i smaczny. A jeśli nie wyobrażasz sobie obiadu bez mięsa gulasz może stanowić jego idealne uzupełnienie. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Sos grzybowy

Sos grzybowy

Sos z suszonych borowików czy podgrzybków będzie wspaniałym dodatkiem do każdego obiadu. SRAWDŹ PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny, z mięsa jelenia, sarny lub daniela to nowa specjalność dawnej Kawiarni Marysieńka, a obecnego Bistro Tajemniczy Staw w Miastku. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Źródło: com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Gulasz z indyka z papryką

Gulasz z indyka z papryką

Aromatyczny gulasz z papryką najczęściej powstaje z wołowiny. Nie każdy jednak lubi mięso czerwone, a niektórzy powinni go unikać. Udziec z indyka stanowi dla niego świetna alternatywę. Podajemy przepis na esencjonalny gulasz z indyka z papryką. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Gruziński gulasz

Gruziński gulasz

Gruziński gulasz mięsny z bakłażanem to sprytny patent na obfity obiad. Gruzja to kraj górzysty, a wydarcie ziemi plonów jest bardzo trudne. Dlatego kuchnia gruzińska bogata jest w przepisy wykorzystujące niewiele mięsa, a dużo warzyw. Mięsny gulasz z bakłażanem wybornie smakuje, a w sezonie na te pyszne warzywa jest po prostu tańszą alternatywą mięsa. Zapraszamy do wypróbowania sprytnego przepis na obfity obiad z mięsa i warzyw! SPRAWDŹ PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Gulasz z wędlin i papryki

Gulasz z wędlin i papryki

Szybki gulasz z wędlin i papryki to idealny sposób n wykorzystanie resztek wędlin lub tańszą i szybszą wersję ulubionego gulaszu. Wędliny nie wymagają tak długiego duszenia jak surowe mięso, a na dodatek same już są przyprawione i wędzone, co dodaje potrawie smaku. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Źródło: com
Rozwiń
Feijoada

Feijoada

Feijoada to gulasz wieprzowy z czarną fasolą uważany za brazylijską potrawę narodową. Jeśli nie próbowaliście nigdy kuchni brazylijskiej, to przepis na feijoada jest dla was. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Gjuwecz mleczny

Gjuwecz mleczny

Papryka stanowi częsty składnik gjuweczu, ale nie jest obowiązkowa. Popularny gjuwecz mleczny w ogóle jej nie zawiera. Nazwa tej potrawy jest zresztą trochę myląca, bo do jej przygotowania używa się jogurtu, a nie mleka. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy to klasyczne danie kuchni węgierskiej, które, zapewne za pośrednictwem monarchii austro-węgierskiej, podbiło Europę. Ta węgierska potrawa narodowa wywodzi się z kuchni pasterskiej, ale danie stopniowo awansowało na salony jako smaczne, stosunkowo łatwe do przygotowania, umożliwiające kilkakrotne odgrzewanie. SPRAWDŻ PRZEPIS!

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powrót
Gulasz z szynki wieprzowej
Gulasz z łopatki z boczniakami
Gulasz z czerwonych warzyw
Sos grzybowy, myśliwski
Gulasz z dziczyzny, jak ragout z Magdy Gessler: Kuchenne Rewolucje, Miastko
Gulasz z indyka z papryką
Mięsny gulasz z bakłażanem
Gulasz z kiełbasy i papryki: łatwy przepis na pożywny obiad
Feijoada: przepis na brazylijski gulasz
Słowiański gjuwecz mleczny
Gulasz wołowy: klasyczny przepis na gulasz z dodatkiem wina
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email