
Gęś pieczona nadziewana jabłkami
Gęś pieczona nadziewana jabłkami to zawsze sprawdzająca się klasyka. Ciemne mięso gęsi doskonale komponuje się z owocami. Gdy marzy wam się powrót do tradycji - wypróbujcie nasz prosty przepis na gęś pieczoną nadziewaną jabłkami!

Gęsie udka z czerwoną kapustą: przepis na gęsinę
Gęsie udka z czerwoną kapustą to duet doskonały. Czerwona kapusta o winnym smaku dodaje charakteru aromatycznemu mięsu z gęsi. Tak przyrządzona gęsina to prawdziwa uczta - sprawdź to wypróbowując nasz przepis na gęsie udka z czerwoną kapustą.

Zupa z podrobów gęsich: przepis na gęsinę
Zupa z podrobów gęsich to świetny patent na wykorzystanie podrobów, które często znajdziemy w mrożonej gęsi, a na pewno zawsze w gęsi świeżej, swojskiej. Gdy nie wiecie, co z nimi zrobić, wypróbujcie nasz przepis na pożywną zupę z podrobów gęsich.

Pieczona pierś z gęsi: przepis jak upiec soczyste piersi gęsi
Pieczona pierś z gęsi zachwyca smakiem i konsystencją. Tak, pierś z gęsi może być miękka i soczysta, a na dodatek pełna smaku. Sprawdźcie nasz przepis na pieczoną pierś z gęsi i cieszcie się jej smakiem!

Wątróbka gęsia w winie - przepis na wyśmienite danie z gęsi
Wątróbka gęsia w winie to nie lada rarytas - smakuje naprawdę wybornie, dzięki moczeniu w mleku i duszeniu w wytrawnym winie. Gdy podacie wątróbkę gęsią w winie z dodatkiem żurawiny, osiągniecie efekt wow!

Gęś duszona z jabłkami: łatwy przepis na pyszną gęsinę
Gęś duszona jest delikatniejsza w smaku niż pieczona, a dodatek jabłek i słodkich warzyw bardzo jej służy. Polecamy przepis na gęś duszoną z jabłkami - jest naprawdę łatwa do przygotowania i pyszna!

Gęsi pipek, czyli faszerowana gęsia szyja
Gęsi pipek, czyli faszerowana gęsia szyja to danie rodem z kuchni galicyjskiej, teoretycznie biednej. Ten specjał kuchni żydowskiej zakorzenił się w kuchni polskiej i cieszy się powodzeniem od lat. Nic dziwnego, bo gęsi pipek, czyli faszerowana gęsia szyja, to danie naprawdę wyborne, a na dodatek pozwala ekonomicznie wykorzystać mniej reprezentacyjne części gęsi.

Pieczona gęś z sosem z powideł śliwkowych
Pieczona gęś z sosem z powideł śliwkowych to danie będące połączeniem klasyki (pieczona gęś) ze szczyptą oryginalności (dodatek warzyw i powideł śliwkowych). Tak przyrządzona pieczona gęś jest naprawdę przepyszna - polecamy!

Gęsie pipki: przepis na pyszny gulasz galicyjski
Gęsie pipki to nazwa, pod którą kryją się dwa dania. Gęsi pipek to zazwyczaj szyja gęsi nadziewana smakowitym farszem, natomiast pipki w liczbie mnogiej to gulasz z gęsich podrobów. Poznaj przepis na galicyjskie gęsie pipki w wersji gulaszowej!

Nogi z gęsi pieczone w glazurze ze śliwek kalifornijskich
Nogi z gęsi pieczone w glazurze ze śliwek kalifornijskich, podane z dodatkiem warzywnego tagliatelle lub pieczonych warzyw, to bardzo smakowite i zdrowe danie. Poznaj przepis na nogi z gęsi pieczone w glazurze ze śliwek kalifornijskich i jedz gęsinę na zdrowie!

Potrawka z gęsi na szaro, czyli staroświecki sposób na nadwyżki jedzenia
Potrawka z gęsi na szaro to zaczerpnięty ze starej książki kucharskiej sposób na nadwyżki jedzenia. Jeśli obawiacie się, że nie poradzicie sobie z pieczoną gęsią, a resztki jej cennego mięsa wylądują w koszu - sprawdźcie nasz przepis na potrawkę z gęsi na szaro!