Dwukrotnie pieczone ziemniaki z czosnkiem i ziołami: chrupiące, maślane i pyszne

Dwukrotnie pieczone ziemniaki z czosnkiem i ziołami: chrupiące, maślane i pyszne

Dwukrotnie pieczone ziemniaki z czosnkiem i ziołami są chrupiące, maślane i niesamowicie pyszne. Zabieg dwukrotnego pieczenia pozwala uzyskać kruche w środku i chrupkie z zewnątrz kartofle. Oto najlepszy przepis na pyry z chrupiącą skórką!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Ziemniaczane kruche paluszki lub ciasteczka - efektowna przekąska za grosze

Ziemniaczane kruche paluszki lub ciasteczka - efektowna przekąska za grosze

Ziemniaczane kruche paluszki lub ciasteczka to super łatwa do przygotowania przekąska ze składników dostępnych w każdym sklepie. Paluszki są delikatne, smaczne i pozbawione konserwantów. Poznaj przepis na zdrowszą alternatywę dla słonych przekąsek ze sklepu.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Niedrogie ślimaczki serowe z gotowego ciasta francuskiego

Niedrogie ślimaczki serowe z gotowego ciasta francuskiego

Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce. Gotowe kosztuje w sklepie grosze, a wyczarować można z niego wiele fantastycznych przekąsek. Najprostsza z nich to ślimaczki serowe. Aby je przygotować wystarczy płat ciasta, jajko i trochę żółtego sera. Poznaj przepis na ślimaczki serowe z ciasta francuskiego!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Paszteciki z mięsem - idealny dodatek do barszczu lub rosołu

Paszteciki z mięsem - idealny dodatek do barszczu lub rosołu

Paszteciki z mięsem to doskonały dodatek do czystych zup - barszczu czy bulionu. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest trudne, a na dodatek na farsz można wykorzystać mięso, na którym wcześniej gotowaliśmy zupy. Poznaj przepis na paszteciki - nie tylko pyszne, ale też niedrogie.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Śledzie po kaszubsku - dobry przepis na śledzie w aromatycznym sosie!

Śledzie po kaszubsku - dobry przepis na śledzie w aromatycznym sosie!

Śledź po kaszubsku zyskał uznanie nie tylko w regionie, ale i całej Polsce. Zanurzone w aromatycznym pomidorowym sosie śledzie po kaszubsku można przygotować w wersji klasycznej lub z dodatkami - rodzynkami, żurawiną lub kiszonym ogórkiem, ale klasyczna wersja to po prostu HIT. Podajemy dobry przepis na śledzia po kaszubsku.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Greckie racuchy z serem feta z patelni lub piekarnika: łatwy przepis na genialną przekąskę

Greckie racuchy z serem feta z patelni lub piekarnika: łatwy przepis na genialną przekąskę

Greckie racuchy z serem feta uwielbiam jeść gorące, prosto z patelni. Może to niezdrowe, ale za to bardzo przyjemne. Przepis na te proszkowe, puszyste placki jest bajecznie łatwy. Jeśli nie chcecie smażyć, możecie racuchy upiec! Polecam przepis na greckie racuchy z fetą - doskonałe na co dzień i na imprezę!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Pasta z awokado: przepis na domowe guacamole do kanapek

Pasta z awokado: przepis na domowe guacamole do kanapek

Pasta z awokado znakomicie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, urozmaici smak surowych warzyw, doda charakteru delikatnym krakersom. Doskonała na każdą imprezę ale też na co dzień. Sprawdźcie, jak przygotować domowe guacamole!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Roladki z szynki nadziewane pastą serową: idealna przystawka pod coś mocniejszego

Roladki z szynki nadziewane pastą serową: idealna przystawka pod coś mocniejszego

Roladki - co one w sobie mają, że tak je lubimy, zwłaszcza na imprezach? Roladki z szynki nadziewane pastą serową to idealna przystawka pod coś mocniejszego. Ale smakuje także tym, którzy nie piją. Ostra pasta serowa doskonale daje się zawijać w plasterki wędliny, ale znakomicie smakuje też z warzywami lub po prostu na pieczywie czy krakersach. Podajemy przepis na roladki z szynki nadziewane pastą serową.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Wystrzałowe roladki z chleba tostowego w boczku - zachwycająca przekąska za grosze!

Wystrzałowe roladki z chleba tostowego w boczku - zachwycająca przekąska za grosze!

Wystrzałowe roladki z chleba tostowego w boczku to idealna ciepła przekąska za grosze. Niesamowicie efektowna, łatwa do przygotowania, sprawdzi się na imprezie, podczas oglądania meczu czy serialu. Podajemy prosty przepis na proste roladki z chleba tostowego w boczku!

Autor: Shutterstock, Shutterstock
Rozwiń
Powrót
Dwukrotnie pieczone ziemniaki z czosnkiem i ziołami: chrupiące, maślane i pyszne
Ziemniaczane kruche paluszki - efektowna przekąska za grosze
Ślimaczki serowe z gotowego ciasta francuskiego
Paszteciki z mięsem - idealny dodatek do barszczu. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa
Śledzie po kaszubsku
Greckie racuchy z serem feta z patelni lub piekarnika: łatwy przepis na genialną przekąskę
Pasta z awokado
Roladki z szynki nadziewane pastą serową: idealna przystawka pod coś mocniejszego
Wystrzałowe roladki z chleba tostowego w boczku - zachwycająca przekąska za grosze!
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email