Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole to szybki sposób na zagospodarowanie resztek jedzenia. Przygotowuje się ją szybko, jest smaczna i pożywna. Podpowiadamy, jak zrobić szybką pomidorówkę na niedzielnym rosole.
Naleśniki z mięsem z rosołu są pyszne. W dodatku to bardzo pomysłowy sposób na zagospodarowanie resztek gotowanego mięsa. które nadal ma wartości odżywcze i grzechem byłoby wyrzucać je do śmieci. Naleśniki z gotowanym mięsem można podsmażyć, smażyć panierowane w jajku i tartej bułce lub zapiec w piekarniku. Poznaj przepis na to proste danie.
Kotlety z resztek gotowanych ziemniaków z gotowanym w rosole kurczakiem to irlandzki pomysł na oszczędne danie obiadowe, które pozwala nie wyrzucać niedojedzonych poprzedniego dnia ziemniaków oraz porcji ugotowanego w rosole mięsa drobiowego. W kuchni nic nie powinno się marnować! Przepis na to danie znajdziecie tutaj!
Najczęściej z rosołu robimy zupę pomidorową - przyda się więc mała odmiana. Mając pod ręką na przykład niedzielny rosół w kilka minut przygotujemy wspaniałą zupę pieczarkową. Kolejna dobra wiadomość brzmi następująco: danie szybko się przyrządza. Sprawdź przepis na pieczarkową na rosole!
Mięso kurczaka, pozostałe z gotowania rosołu, można wykorzystać do przyrządzenia pysznej potrawki o cytrusowej nucie. Bardzo delikatne w smaku gotowane mięso z drobiowe, dzięki dodatkowi sosu pomarańczowego nabiera charakteru i wyrazistości. Danie najlepiej smakuje z ryżem. Poznaj przepis na kurczaka z rosołu w sosie pomarańczowym!
Spaghetti z sosem z pieczonego kurczaka to świetny sposób na wykorzystanie resztek świątecznego lub niedzielnego kurczaka. Do dania można użyć kurczaka pieczonego lub gotowanego, a nawet smażonego. Danie jest niedrogie, pozwala wykorzystać resztki i smacznie zjeść. Czego chcieć więcej? Wypróbuj nasz przepis na aksamitne spaghetti z sosem z pieczonego kurczaka!
Zupa brokułowa na rosole i do tego z kluskami, to szybka porcja regeneracyjna dla naszego organizmu. Taką zupę brokułową zrobicie w 15 minut. No może potrwa to ciut dłużej ;) Zupa z brokułów to idealne danie na południowy lub wieczorny posiłek. Pożywna, sycąca i pyszna! Sprawdź nasz przepis na zupę brokułową na rosole!
Mięso kurczaka z rosołu warto powtórnie wykorzystać. Nawet ugotowane jest wciąż bogate w wartości odżywcze. Jako mięso z odzysku jest praktycznie za darmo. Odrobina kreatywności i można z mięsa rosołowego przygotować pyszne kanapki na ciepło - idealne na każdą imprezę lub szybki posiłek. Wypróbuj przepis na szarpane mięso z kurczaka do kanapek!
Przygotowując obiad na poniedziałek warto wykorzystać resztki pieczonego mięsa i surówki z niedzielnej uczty. Tortilla z pieczonym kurczakiem i surówką z kapusty to smaczne danie, które można zrobić z resztek. Dzięki temu nie marnujemy jedzenia i mamy pyszny obiad, co w poniedziałek bywa niekiedy trudne. Przepis na to proste danie znajdziesz tutaj!
Pikantną zupę kukurydzianą najlepiej przygotować na dobrym rosole drobiowym, wtedy jej smak będzie naprawdę głęboki i urzekający. Dodatek kwaśnych pomidorów i ostrego chili przełamuje słodycz i delikatność gotowanej kukurydzy, tworząc bardzo smaczne połączenie. Danie to wyjdzie idealnie na niedzielnym rosole - sprawdź!