
Kompot z agrestu na zimę
Kompot z agrestu to doskonały pomysł na wykorzystanie obfitości owoców. Szybki do przygotowania napój, o lekko kwaskowym smaku to idealny dodatek do obiadu. Owoce agrestu z kompotu są z kolei świetnym dodatkiem do ciast.

Kompot ze śliwek renklod na zimę
Kompot ze śliwek renklod na zimę przygotujesz bardzo łatwo. Nie musisz wypestkowywać śliwek, a także wykonywać żadnych skomplikowanych czynności kulinarnych. Warto więc zamknąć śliwki w słoikach i cieszyć się zimą ich słodkim smakiem i aromatem.

Kompot rabarbarowy
Kompot z rabarbaru to dla wielu z nas smak wakacji. Wystarczy świeży lub mrożony rabarbar i pół godziny wolnego czasu na przygotowanie kompotu, a przez chwilę poczujesz się, jakbyś przeniósł się do czasów dzieciństwa.

Kompot z czereśni jak u babci
Uwielbiany w dzieciństwie kompot z czereśni często zastępowany jest sokami z kartonu. Wciąż jednak łatwo urządzić sentymentalny obiad, przy którym na deser podamy smak naszego dzieciństwa - kompot z czereśni jak u babci. Sprawdź, jak go przygotować.

Kompot z mieszanych owoców: przepis na kompot na zimę
Kompot mieszanych owoców to doskonały pomysł na zagospodarowanie nadwyżek różnych owoców, które dojrzewają w zbliżonym czasie. Kompot, w zależności od użytych owoców, ma za każdym razem inny smak - to dodaje mu atrakcyjności.

Kompot z brzoskwiń - smak lata zimą
Kompot z brzoskwiń to doskonały napój, który w chłodne, zimowe wieczory przypomni smak lata. Sprawdź, jak zrobić kompot z brzoskwiń.

Kompot z winogron ogrodowych
Smaczny kompot z winogron ogrodowych zimą będzie jak znalazł. Jakie składniki są potrzebne do zrobienia kompotu z winogron ogrodowych?

Gruszkowy kompot: doskonały napój do obiadu
Kompot z gruszek podany do obiadu to dobra alternatywa dla gotowych, wysoko słodzonych napoi. W miarę możliwości powinniśmy sami przygotować napoje do obiadu. Przygotowanie kompotu z gruszek nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności.

Kompot wiśniowy na zimę - jak zrobić?
Dyskusji nie podlega fakt, że wiśnie zerwane prosto z drzewa smakują najlepiej. Niestety, z tego wyjątkowego smaku możemy korzystać jedynie latem. W pozostałych miesiącach, musimy zadowolić się wiśniowymi przetworami. Podajemy przepis na kompot wiśniowy, który w chłodne dni przypomni smak lata.

Dereń jadalny: kompot z derenia na zimę
Owoce derenia jadalnego stopniowo wracają do łask. Przygotowuje się z nich m.in. pyszną tradycyjną nalewkę - dereniówkę. Jednak warto się do nich przekonać jeszcze bardziej i zrobić przetwory na zimę z derenia. Podajemy przepis na kompot dereniowy do słoików.

Kompot z jarzebiny
Kompot z jarzębiny - brzmi to egzotycznie. Warto jednak pamiętać, ze jarzębina jest zdrowa, łatwo dostępna i warta zrobienia z niej przetworów. Jak więc zrobić kompot z jarzębiny na zimę?