Co można zrobić z mięsa z rosołu? Wszystko: kotlety, pasztety, farsze

Co można zrobić z mięsa z rosołu? Wszystko: kotlety, pasztety, farsze

Mięso z rosołu bez względu na gatunek można ponownie wykorzystać
Źródło:
Rozwiń
Mielone z mięsem z rosołu i kaszą gryczaną

Mielone z mięsem z rosołu i kaszą gryczaną

Mielone z mięsem z rosołu i kaszą gryczaną to sprytny sposób na wykorzystanie tego, co zostało z niedzielnego rosołu. To przepis w stylu zero waste, czyli nic nie wyrzucamy, wszystko wykorzystujemy. Składnikami są gotowane mięso i jarzyny z rosołu. Zamiast je wyrzucać, można wykorzystać te składniki do przygotowania pysznych kotletów. Wypróbuj PRZEPIS NA: MIELONE Z MIĘSEM Z ROSOŁU I KASZĄ 

Źródło:
Rozwiń
Kotlety z gotowanej piersi kurczaka

Kotlety z gotowanej piersi kurczaka

Ugotowałaś w rosole całego kurczaka i zastanawiasz się co dalej? Zapewne z całości została ci wygotowana pierś, pozornie pozbawiona smaku. Nie martw się! Na szczęście jest Beszamel.pl! Kotlety z gotowanej piersi kurczaka to świetny sposób na zagospodarowanie mięsa z poprzedniego dnia. Z naszym przepisem łatwo przygotujesz pyszny obiad dla całej rodziny. Koniecznie spróbuj: PRZEPISU NA KOTLETY SIEKANE Z GOTOWANEJ W ROSOLE PIERSI KURCZAKA

Źródło:
Rozwiń
Pieczeń z mięsa i warzyw z rosołou

Pieczeń z mięsa i warzyw z rosołou

Pieczeń z mięsa i warzyw, które pozostały po ugotowaniu rosołu to rodzaj klopsa z gotowanego mięsa. Taka soczysta i delikatna pieczeń podana z sosem stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnego pieczystego. Pozwala również zaoszczędzić wydatków. Jest smaczna i zdrowa. Na zimno to świetny dodatek do chleba. Wypróbuj: PRZEPIS NA PIECZEŃ Z MIĘSA I WARZYW Z ROSOŁU

Źródło:
Rozwiń
Pasta do chleba z gotowanego kurczaka

Pasta do chleba z gotowanego kurczaka

Tajemnicą dobrej pasty mięsnej jest gotowane mięso oraz przyprawy, i jeszcze więcej przypraw, oraz tłuszcz. Pozostałości mięsa z rosołu można śmiało przerobić na smarowidło do chleba, za które rodzina Cię pokocha, a portfel nie schudnie. Nie czekaj, tylko wypróbuj przy najbliższek okazji: PRZEPIS NA PASTĘ Z GOTOWANEGO W ROSOLE KURCZAKA

Źródło:
Rozwiń
Naleśniki z mięsem z rosołu

Naleśniki z mięsem z rosołu

Naleśniki z mięsem z rosołu są pyszne. W dodatku to bardzo pomysłowy sposób na zagospodarowanie resztek wygotowanego mięsa z rosołu. Gotowane mięso nadal ma wartości odżywcze i grzechem byłoby wyrzucać go do śmieci. Naleśniki z gotowanym mięsem można podsmażyć, smażyć panierowane w jajku i tartej bułce lub zapiec w piekarniku. Następnym razem, gdy gotujesz rosół, koniecznie spróbuj: PRZEPISU NA NALEŚNIKI Z MIĘSEM Z ROSOŁU

Źródło:
Rozwiń
Pierogi z gotowanym mięsem rosołowym

Pierogi z gotowanym mięsem rosołowym

Pierogi z mięsem to doskonały pomysł na obiad. Wszak nic nie przebije smaku pierogów domowych. Do tego z taniego składniki jakim jest ugotowane w rosole mięso. Pewnie takie pierogi już jedliście. Pora zrobić je własnoręcznie. Oto najlepszy: PRZEPIS NA PIEROGI Z MIĘSEM ROSOŁOWYM

Źródło:
Rozwiń
Sałatka z gotowanego mięsa wołowego

Sałatka z gotowanego mięsa wołowego

Sałatka z gotowanego mięsa, świeżych ogórków i marynowanych pieczarek to sprytny sposób na zużycie wołowego mięsa z rosołu. Czekasz na gości? Masz ochotę na nieskomplikowaną sałatkę? Wygotowane wołowe mięso lepiej przeznaczyć na sałatkę, niż na nadzienie do naleśników lub pasztecików. Koniecznie wypróbuj ten genialny sposób na gotowaną wołowinę. Zobacz: PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z GOTOWANEGO MIĘSA WOŁOWEGO

Źródło:
Rozwiń
Kurczak z rosołu w sosie pomarańczowym

Kurczak z rosołu w sosie pomarańczowym

Pozostałe z gotowania rosołu mięso kurczaka można wykorzystać do przyrządzenia pysznej potrawki o cytrusowej nucie. Bardzo delikatne w smaku gotowane mięso z drobiowe, dzięki cytrusowej nucie nabiera charakteru i wyrazistości. Danie najlepiej smakuje z ryżem. Wypróbuj jeszcze dzisiaj przepis na >>>KURCZAKA Z ROSOŁU W SOSIE POMARAŃCZOWYM

Źródło:
Rozwiń
Paszteciki z mięsem z rosołu - idealny dodatek do zup

Paszteciki z mięsem z rosołu - idealny dodatek do zup

Paszteciki z mięsem to doskonały dodatek do czystych zup - barszczu czy bulionu. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest trudne, a na dodatek na farsz można wykorzystać mięso, na którym wcześniej gotowaliśmy zupy. Paszteciki drożdżowe są nie tylko pyszne, ale też niedrogie. Zrób koniecznie pyszne bułeczki według przepisu na >>>PASZTECIKI Z MIĘSEM Z ROSOŁU

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Szybkie wrapy z patelni - z mięsem z obiadu, papryką i pieczarkami

Szybkie wrapy z patelni - z mięsem z obiadu, papryką i pieczarkami

Wrapy z mięsa z obiadu to hitowy obiad z resztek. Jeśli zostaje wam gotowane, smażone lub pieczone mięso z obiadu, przygotowujcie następnego dnia szybkie wrapy z patelni. Nie raz i nie dwa okazywało się, że rodzinka chętniej pałaszowała ten obiad z resztek niż oryginalne danie. Nie czekajcie, tylko szybko popełnijcie według przepisu >>>SZYBKIE WRAPY Z PATELNI

Źródło:
Rozwiń
Powrót
Co zrobić z mięsa z rosołu? 20 przepisów na dania z mięsem z rosołu
Mielone z mięsem z rosołu i kaszą
Kotlety z gotowanej piersi kurczaka: jeden trik i rozpływają się w ustach
Pieczeń z mięsa i warzyw z rosołu
Przepyszna pasta mięsna z gotowanego kurczaka, z sezamem i orzechami
Naleśniki z mięsem z rosołu: przepis na sprytne danie obiadowe
Dzyndzałki z mięsem: pierogi z restauracji Smaki Mazur w Mrągowie
Sałatka z gotowanego mięsa, świeżych ogórków i marynowanych pieczarek
Kurczak z rosołu w sosie pomarańczowym
Paszteciki z mięsem - idealny dodatek do barszczu. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa
Szybkie wrapy z patelni
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email